Léto je tady a s ním i úžasné jahody, rybíz a i třeba třešně... Mám tu osvědčený recept na bublaninu, kterou se zaručeně neudusíte. :-)
Třešňová bublanina (na plech cca 35×25 cm)
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru, ještě trochu na poprášení, ale nemusí být
prášek do pečiva
vanilkový cukr nebo vanilka
80 g másla
3 vejce
200 ml kefíru
500-700g vypeckovaných třešní
Nejprve si odpeckujeme třešně, někomu nevadí pecky, ale my raději tedy bez. :-)
Rozehřáté máslo spolu s cukrem, vejci a kefírem rozšleháme mixérem dohladka, pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, může být ten s vinným kamenem, a pořádně promícháme, až vznikne hladké těsto.
Předehřejeme troubu na 175 °C a naplníme plech těstem, které posypeme třešněmi, já si nechávám cca 200 g na posledních 10 min, kdy je přihodím k těm zbývajícím, jsou pak krásně křupavé. Pokud jsou hodně šťavnaté, a tak hrozí, že se propadnou na úplné dno, stačí je předtím obalit v mouce.
Pečeme tak cca 20-25 min, těsto by mělo být lehce nazlátlé a nemělo by se lepit na špejli.
Po upečení poprášíme moučkovým cukrem, ale nemusí být. Dobrou chuť. :-)
Komentáře
Re: Což takhle dát si… třešňovou bublaninu
25. Červenec 2017 - 10:37 | allennicol
Wow.....Beautiful pictures.This meals look insanely delicious. All are best which makes you to serve the best with quality.Truly outstanding chicken dish. Thank you for sharing this with all of us and I'm lookingforward to trying out other recipes on your blog. Writing an academic essay means fashioning a coherent set of ideas into an argument. Because essays are essentially linear they offer one idea at a time and that makes most sense to a reader. Successfully structuring an essay means attending to a reader's logic.Visit https://www.essayguardian.com/
Nahoru