Manželka dostala chuť na tatarský biftek. Vím, že nás ve škole učili, že kvůli tasemnici se nedoporučuje jíst, ale některé restaurace ho nabízejí. Máte někdo v Lípě či okolí zkušenost.? Kam zajít a přežít?
- Pro psaní komentářů se přihlašte
Manželka dostala chuť na tatarský biftek. Vím, že nás ve škole učili, že kvůli tasemnici se nedoporučuje jíst, ale některé restaurace ho nabízejí. Máte někdo v Lípě či okolí zkušenost.? Kam zajít a přežít?
Komentáře
Re: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 15:55 | Šťoural
Konečně kulinářsky zajímavé téma. Ohledně restaurace bych doporučil Nebe, ale tam i jinde jde většinou o objednávku s delším čekáním.
Pouze doplním, že riziko nespočívá pouze v mase (tasemnice), ale také v syrovém žloutku (salmonela). Co je to ale proti rybě fugu?!
Tatarák doporučuji vyrobit doma, podle své chuti. Já preferuji jemnější, bez worchesteru, ale více mazané topinky česnekem. Česnek je příznivější než kila pepře a pálivé papriky, kterými to někteří lidé totálně kazí. I když: proti gustu...
NahoruRe: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 16:03 | Of the Moon
Tatarák.Konečně rozumné téma.Nejlepší je udělat ho doma,ale v hospodě mi taky chutná.I když nevím co do toho dali.
NahoruRe: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 16:21 | barta
Co hodit recept? Já jsem břídil a srabík, dělám ho z cukety.
NahoruRe: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 16:35 | Of the Moon
Z cukety tasemnice určitě nehrozí a když dáme místo vajíčka šlehačku je vyhráno.Takto připravený pokrm se po vhození do toalety splachuje mnohem lépe.
NahoruRe: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 18:34 | Šťoural
Recepty jsou na netu, tradičně vynechávám worchester a drcený kmín.
Už jsem zkoušel místo svíčkové či hovězího zadního různé základy, ale není to ono, snad až na sušenou šunku.
Cuketu rozhodně někdy zkusím, má neutrální chuť a předpokládám, že bude lepší než třeba salám junior a rozhodně lepší než brambora (brrrrr).
NahoruRe: Tatarský biftek
1. Srpen 2011 - 19:52 | Of the Moon
Pánové,tohle mi nedělejte.Zítra manželka přinese hovězinu a k večeři bude tatarák s topinkou.
NahoruRe: Tatarský biftek
2. Srpen 2011 - 20:19 | krtenek
Vy si jíte. Máte maso. Kde na to berete?
NahoruRe: Tatarský biftek
2. Srpen 2011 - 20:55 | moldavit
A co takhle tatarák z lososích filetú?Taky dobrej.Z brambor se na topinky dělá výborná lutenice.
NahoruRe: Tatarský biftek
2. Srpen 2011 - 21:33 | Of the Moon
Lososí filety,to je jenom krátkodobá módní záležitost s nějakou krustou.My si na zeď promítáme raději bramboráčky s uzeným a se zelím.Zbytek naházíme do automatu.
NahoruRe: Tatarský biftek
2. Srpen 2011 - 23:15 | ff
a) co zkusit Střelnici?
b) maso na tatarák do krize - hovězí krk :)
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 5:43 | Šťoural
Ten název údajně vychází z pověsti, že Tataři při svých jízdách si dávali ráno maso pod sedlo a večer ho konzumovali syrové, aby oheň neprozradil nepřátelům jejich polohu.
Pokud je to pravda, bylo to spíš skopové. Čím těžší Tatar, tím bylo skopové mělněnější.
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 7:16 | Radosta
On je vlastně ten tatarák ekologické jídlo, při jehož úpravě není potřeba tepelné energie.Kromě těch topinek. Ale ty jsou hotové hned. Možná by se toho mohli chytit v Bruselu a spolu se zrušením klasických žárovek nařídit jeden den v týdnu konzumovat syrovou stravu.
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 9:16 | Šťoural
Eventuálně by vůbec mohli zakázat vařit zeleninu, když se může jíst syrová. A strouhat, prosím, ručně, žádné roboty a odšťavňovače!
Stále jsou rezervy.
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 10:42 | Of the Moon
Rezervy a černé díry.
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 15:59 | Šťoural
Z těch černých děr jde hrůza.
Pryč od toho. Jaký byl tatarák, Darku? Lahoda?
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 16:30 | Of the Moon
Šťourale,změna.Ale ne politická,nýbrž v naší kuchyni na našem jídelníčku konkrétně.Houby! Rostou.Podborováci,hřiby,lišky... Bude bramboračka s houbami,houbováky,řízky,ano lahoda.
NahoruRe: Tatarský biftek
3. Srpen 2011 - 22:18 | Of the Moon
220 nebo 380 ?
NahoruRe: Tatarský biftek
7. Srpen 2011 - 19:36 | Kafka
Hledám, hledám, odpověď na svou původní otázku, a stále ji nenalézám. Vy jste se zase rozpovídali, vážení.
NahoruRe: Tatarský biftek
7. Srpen 2011 - 20:44 | Of the Moon
Kafko,uělejte si tatarák doma.Receptů je na netu fůra a ještě ušetříte za toho šaška,kterej by vám tam namíchal bůhvíco.
NahoruRe: Tatarský biftek
8. Srpen 2011 - 9:07 | Radosta
Pro Kafku:
NahoruNa tataráku jsme si pochutnali v restauraci U Hrabala. Byl škrábaný a ne mletý, jaký jsme dostali v restauraci Nebe. Ten byl pravděpodobně z hovězí plece.
Re: Tatarský biftek
8. Srpen 2011 - 10:25 | Šťoural
To už jsou tři možnosti, Kafko. Osobně doporučuji domácí výrobu. Pro dva lidi stačí (pro začátek) dvacet deka kvalitního masa, nejlépe ho naškrábat a přísady volit přiměřeně, tedy nedávat vrchovaté lžičky pepře, soli či pálivé papriky. Pikantnost tomuhle pokrmu dodá česnek na topinkách. Lepší jsou klasické topinky, ale jsou dobré i z topinkovače z toustového chleba. Dietář má lepší pocit.
NahoruRe: Tatarský biftek
8. Srpen 2011 - 11:49 | moldavit
Tak mne napadá jestli ti romové v tom sportbaru si původně nepřišli vlastně připravit mačetami tataráka.
NahoruRe: Tatarský biftek
9. Srpen 2011 - 3:22 | moldavit
Účastníci Novoborského masakru byli dle televize Nova voliči,na které spoléhal Pavel Danys.Člověk dodnes se léčící z neuvěřitelného propadáku v komunálních volbách.Po takové ostudě by každý mlčel.Místo abys kamarádům domluvil,že mlátit lidi mačetami dělali naposled v Americe před stolety,ještě to svádíš na novoborské zastupitele.Čest Tvojí práci soudruhu a smrt imperialismu
NahoruRe: Tatarský biftek
9. Srpen 2011 - 17:40 | kitharka
Kafka: Já tatarák nejím, ale přítel doporučuje Moravanku a restauraci na Kopečku..
Nahoru