Ještě v chodbě mě zaujal pivní odér, uvnitř pak zápach spáleného tuku. Stylově trochu mišmaš, klenuté stropy a na památku Maxmiliána nějaké ty mexické artefakty - sombrera, býci, dvě červené zdi. Přestože jsem dorazil přesně v poledne, čekalo mě zakouřené prostředí. Místnost má evidentně problémy s odvětráním, přestože jakýsi ventilační systém byl instalován.
Už podle ubrusů je zřejmé, že se zde točí Gambrinus a Radegast, ale netestoval jsem kvalitu. Chtěl jsem si dáchnout při kafíčku. Vídeň za dvacet čtyři korun v hrnku a s rostlinnou šlehačkou mě nepotěšila. Obdobné to bylo u capuccina z prášku. Dortík Marlenka za 35 korun ano.
Nejedl jsem, ale jídelní lístek si prostudoval. Na první straně mu vévodila výhodná nabídka hotových jídel. Pod tímto heslem se skrývaly špagety s kuřecím masem, rajčatovou omáčkou a sýrem za padesát korun, maďarský guláš za padesát pět korun a moravský vrabec za šedesát korun. Řádově o dvacet korun dražší byla další hotová jídla. Jejich nabídka byla skutečně pestrá. Masové směsi, smažené sýry, steaky, plněné bramboráky, halušky. Prostě nabídka celé habsburské říše. Za minutky bychom si připlatili dalších padesát až sto korun a geograficky bychom se vypravili za hranice císařství - vepřový steak Palermo, vepřová směs Peking, tatarský biftek...
Co jsem okukoval, porce byly solidní a jídlo bylo na talíř nakládáno s péčí. Devět dezertů, tři saláty, těstovinová jídla, ryby ... to vše jen podtrhuje širokou nabídku.
Solidní byl i výběr nealkoholických nápojů. Kromě americké klasiky se dalo zapíjet i jednou z českých colových limonád za deset korun.
Obsluhoval mdlý mladík, který se na mě vrhnul dříve, než jsem si svlékl bundu. Radost z jeho pohledu zrovna nečišela, nicméně byl vždy při ruce, když jsem si chtěl přiobjednat, a s účtem také neměl problém.
Záchodům snad kromě velikosti nebylo co vytknout.
Shrnutí: Taková normální hospoda, kterou mimo sezonu asi moc lidí nenavštíví, a tak zřejmě nemá smysl, aby si hrála na "hogo fogo". Záporem je rozhodně směsice pachů odrazující od návštěvy ještě před vstupem, o kouření v době obědů nemluvě. Kladem je kuchyně. Na kafe doporučuji zajet si někam jinam.