Dnes je 30. 04. 2025
svátek má Blahoslav

WAN – TCHOU ČCHAO SIA – ŽEN

Archiv
1 konzerva krabů 1 lžíce škrobové moučky
3 lžíce oleje 1/2 kg hrášku 1 cibulka 1/2 lžičky mletého zázvoru 2 lžíce bílého vína 1 lžíce másla

Krabí maso namočíme na hodinu do vína. Hrášek podusíme na másle a pak vhodíme do rozpáleného oleje a chvíli mícháme. Hrášek odstavíme do misky. Pak do tuku vhodíme cibulku a jen krátce osmažíme, aby zprůhledněla. Rovněž odstavíme.

Krabí maso vyjmeme z vína, pomoučíme škrobovou moučkou, vhodíme do vřelého oleje a za stálého míchání chvíli smažíme. Pak vmícháme víno se zázvorem, posléze hrášek s cibulkou.