Dnes je 23. 10. 2024
svátek má Teodor

Florbalisté FBC Česká Lípa pomáhali s obnovou lesa!

náhledový obrázek

O víkendu vysázeli členové FBC Česká Lípa ve spolupráci s Městskými lesy Česká Lípa 550 kusů borovic a 200 kusů smrků v blízkém okolí Hubertovy stezky. 

Naše lesy jsou jednou ze základních složek ekosystému. Lesy poskytují širokou škálu životně důležitých ekosystémových služeb a přispívají ke zlepšování životního prostředí. Pomáhají například regulovat naše klima, udržovat čistou vodu v povodí jednotlivých řek, zachycovat oxid uhličitý z ovzduší a čistit tak vzduch, který dýcháme. Lesy vytvářejí prostředí, na kterém závisí mnoho živočišných a rostlinných druhů a pomáhají tím zachovávat a chránit biologickou rozmanitost. Kromě toho představují významný ekonomický zdroj, a to nejenom z hlediska produkce dřeva, ale také dalších surovin používaných v léčivých přípravcích a jiných výrobcích. Jsou rovněž důležité pro rekreaci a kvalitu lidského života.

Akce se v barvách FBC účastnili od sobotních ranních hodin Ladislav Pekárek starší, vedoucí František Beránek, dále Jakub JirsaHonza Zátka, Tonda Stárek, Jakub Kočán, Marek Dzierža, Petra Vlasáková, tři psi a dva lesníci. Všem zúčastněným patří pochopitelně poděkování. 

alt
alt