Dnes je 29. 11. 2024
svátek má Zina

Hostinec U Landů

Archiv

Nejste-li tolik znalí geografie, prozradím ještě, že Habřina je malá vesnička na trase Úštěk - Levín. Kdysi mě zaujala nabídkou jídel ze zvěřiny. Ty se v ní sice podávají stále, jak naznačuje poutač v podobě divočáka ve skoku do vozovky, ale jídelní lístek již není tak bohatý jako kdysi.



Stálým lákadlem jsou ceny. Hotovky se vším všudy začínají na 42 (smažené rybí prsty, brambory, tatarská omáčka) a končí na 58 korunách (vepřové nudličky na kari se žampiony, tři kusy bramboráčků či ďábelská řezanka, opět tři bramboráčky).


V době mé poslední návštěvy nebylo (stejně jako i předtím) v nabídce jelení maso, a tak jsem vzal zavděk divočákem. Kančí plec pečená se žampiony a křenem vyšla i s knedlíky na 45 korun. Mezi minutkami pak lze objevit různé kančí steaky - v sardelové směsi, na kapary, ale to už se pohybujeme v cenových relacích mezi osmdesáti a sto korunami bez přílohy. Kuřecí maso se nabízí v devíti podobách, vepřové minutky mají sedm položek, plus pár se jich skrývá ještě v sekci nazvané Luciferova kuchyně.



K jídlu perfektně pasuje velmi dobrý Zlatopramen za 14,50. Kdo si ho neoblíbil, může si dopřát lahvovou Plzeň za 24 korun. Nechybějí ani piva černá a nealkoholická. Samozřejmě jsem byl nadšen z točené malinovky. Půllitr za 12 korun, to stojí za pochvalu. Milovníci amerických bublinek můžou podporovat globalizaci šestnácti korunami za dvoudecku coly a spol.


Výzdoba je stylová, tu a tam nějaké to paroží. Potřebovala by však už trochu inovovat. Také nebylo moc narváno - lépe řečeno jsem se cítil dost osamělý. Jen při mém odchodu dorazila čtveřice domorodců.


Obsluhovala velmi mladá servírka, stále se omlouvala za to, že něco zapomněla. Byla sice kapánek free a neprofesionální, ale jinak vlídná, úslužná a uměla počítat.


Záchod je takový současný standard. Nic z toho, co by člověk mohl potřebovat po celodenní túře,  nechybělo. Ani papír u mísy a papírový ručník u umyvadla.


Plusem je pěkná zahrádka před restaurací, která bude v těchto dnech jistě využívanější než samotný interiér. Krámek přiléhající k hostinci bývá otevřený i o víkendu, což jistě ocení ti, kteří se vracejí z chalupy či výletu s vidinou, že mají doma prázdnou ledničku.


Shrnutí: restaurace sice trochu stagnuje, ale nabídka nápojů a jídel (i jejich cena) je zcela podle mého gusta, přestože mi je jasné, že mi zase nějaký přitroublík napíše cosi o učitelských sockách.