Dnes je 27. 11. 2024
svátek má Xenie

M. Pitek: Mé přání je, aby nám vše šlo od ruky a s úsměvem

V předchozím rozhovoru jsme se ptali, zda jste přišel na nějaké provozní věci, které je třeba v chodu restaurace změnit. Nyní, po 3 měsících fungování restaurace Wildcook, je, předpokládám, taková otázka zbytečná.

Vše funguje jako na drátkách, nebo ne? :)

Stále je co vylepšovat. Snažíme se neustále posouvat dopředu a s tím přicházejí nové a nové překážky. Co se týče standardního provozu, vše funguje jak má.

Dá se z uplynulých měsíců vypozorovat, co (především) Českolipáci nejedí a co jde naopak nejvíc na odbyt?

Co se týče obědů, velice mě překvapilo, že není tolik zájem o klasiky jako vepřo, knedlo, zelo, ale naopak je zájem o netradiční jídla. Např. grilovanou chobotnici či flank steak jsme vždy prodali všechny porce. U večeří je to různorodé. Někteří koukají na cenu, jiní experimentují. Jednoznačně u nás vyhrává tataráček s kapary a parmezánem.

Předpokládám, že ne každý den je možné v rámci přípravy obědového menu odhadnout na kus přesně poptávku. Zajímá mě, co se děje s nevyužitým jídlem.

Zbylé porce jídla se samozřejmě musejí vyhodit, ale ne bez využití. Tyto zbytky poskytujeme soukromému zemědělci pro další využití.

V uplynulých týdnech jste hostům nabídli halloweenské a svatomartinské menu. Připravujete něco i na silvestrovský večer?

Ano, připravujeme celovečerní program s živou hudbou, ohňostrojem a bohatým doplňovaným rautem. Více informací zájemci naleznou na našich webových stránkách.

Jak se vnímáte v rámci České Lípy, tzn. co si myslíte o gastronomické konkurenci?

Na tuto otázku odpovím jednoduše. Ať se každý snaží, jak nejlépe umí a všem přeji jen to dobré. :-)

Vaříte i ve svém volném čase, doma? Pokud ano, co nejčastěji?

Volného času na vaření doma už moc není, ale když to vyjde, tak nejčastěji zkouším nové recepty a technologické postupy. Z mých nejoblíbenějších jídel, která uvařím, jsou těstoviny v jakékoli podobě.

V předvánočním čase mi nedá se nezeptat na štědrovečerní večeři – ctíte tradici, tedy kapra, řízky a bramborový salát, nebo jste si menu upravil?

Ctím tradici, na kterou jsem zvyklý již od dětství, a to je slovenská kapustnica a kapr se salátem.

A poslední otázka – máte nějaké předsevzetí či přání pro nadcházející rok?

Předsevzetí si z principu nedávám, ale mé přání je, aby následující rok byl minimálně stejně úspěšný jako tento a hlavně aby nám vše šlo od ruky a s úsměvem.

Díky za váš čas a ať se daří i nadále. 

alt
alt