Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Znevýhodněné děti v Krkonoších

Archiv

Jde o projekt programu prevence kriminality na místní úrovni, který je realizován již druhým rokem. V rámci projektu se uskutečňují víkendové pobyty a týdenní pobyt pro děti ze sociálně a ekonomicky znevýhodněných rodin žijících v centru neplatičů v České Lípě. Zároveň mají možnost tyto děti celoročně navštěvovat klubovnu „PARAMISA“, která je zde pro děti vybudována.


Cílem programu sociální prevence je předcházet vzniku sociálně patologických jevů, jako je dětská kriminalita a výchovné problémy, posilování právního vědomí dětí a snaha o jejich integraci do společnosti.


Tentokrát se děti vypravily do Krkonoš a prožily krásný týden v horské chatě v Harrachově. V rámci bohatého programu navštívily sklářské muzeum a sklárnu, kde mohly na vlastní oči pozorovat, jak se vyrábí sklenice, a také poznaly, jak je práce sklářů zajímavá, ale zároveň náročná. Velký dojem na děti udělaly skokanské můstky v Harrachově, svou velikostí je ohromily. Nechyběl ani sport, zábava a hry. Při sportovní olympiádě a pěvecké soutěži „Superstar“ si užily spoustu legrace a vyhrály i zajímavé ceny.


V závěru pobytu měly děti dokonce možnost si vyzkoušet jeden netradiční sport – golf, čehož s nadšením využily. Poděkování za finanční podporu realizace letního tábora i všech víkendových pobytů dětí z N-centra patří Městu Česká Lípa – komisi prevence kriminality a firmě Bombardier Transportation Czech Republic, a.s., která všem dětem opatřila slušivé čepičky a finančně podporuje Program prevence kriminality na místní úrovni.