Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Změňme svá sídliště!!!

Archiv

Dovolte, abychom Vás prostřednictvím tohoto dopisu informovali o dalších plánovacích setkáních za účasti veřejnosti, tentokrát na sídlišti Lada a Špičák.


Centrální část sídliště Špičák a horní vnitroblok na sídlišti Lada jsou dalšími lokalitami, které čekají v nejbližší době zásadní změny vzhledu. Bývalé centrum služeb, dnes velmi neutěšený prostor na největším českolipském sídlišti, a vnitroblok na nejmladším českolipském sídlišti se zařadily mezi další lokality v České Lípě, které chceme změnit k lepšímu za pomoci občanů, kteří v těchto lokalitách žijí. Úpravy na sídlišti Špičák budou realizované za pomoci Nadace Partnerství v rámci programu Strom života – Místo pod stromy, projekt na ozelenění vnitrobloku na Ladech pomocí dotace od ČEPS. Nejsou to první projekty tohoto druhu v České Lípě, společně s občany již realizovali úpravy centrální části sídliště Holý vrch a proběhlo první setkání k úpravám Městského parku. Vybrané lokality jsou častým předmětem stížností a zvláště odpoledne je zde velká koncentrace obyvatel.


To jsou dva základní předpoklady pro naléhavé zkulturnění obou prostranství. Obracíme proto se na vás opět s prosbou o pomoc při vytváření nové tváře sídlištních center, a proto nám dovolte, abychom vás opět pozvali na plánovací setkání, která jsou vždy v takových případech nejlepším základem pro budoucí úpravy.


První plánovací setkání k sídlišti Lada proběhne 15. května (od 15. 30 do 18.00 hod.) na ZŠ Lada. Plánovací setkání k sídlišti Špičák potom 16. května (od 15. 30 do 18.00 hod.) na ZŠ Špičák.


Samotné úpravy jsou následně naplánovány na září a říjen letošního roku. Otevření nového špičákovského veřejného prostranství a ladského vnitrobloku je stanoveno na Světový den stromů, tj. 20. října. 2007.


Na realizaci projektů spolupracují Město Česká Lípa, Jezdecký klub Česká Lípa, Marius Pedersen, a.s., Poradenské centrum pro venkov, Zastupitelstvo dětí a mládeže, ZŠ 28. října a ZŠ Šluknovská.


Tedy záleží-li vám na tom, jak bude sídliště Špičák a Lada vypadat a zda se stanou konečně místem, „kde chci žít, nejen bydlet“, přijďte své požadavky, názory a představy vyjádřit třetí květnové úterý a středu. Obě odpoledne budou zároveň doplněna programem pro děti a občerstvením. Ze své osobní zkušenosti víme, že má-li záměr skutečně sloužit svému účelu, musí především odpovídat požadavkům jeho uživatelů, a proto věříme, že i Vy budete moci přijít vyslechnout si názory ostatních a sami v diskusi navrhnout možné úpravy těchto lokalit.


S pozdravem za Poradenské centrum pro venkov Česká Lípa


Jana Kosťunová


jana.kostunova@prvo.cz tel.: 774678021


Blažena Hušková


blazena.huskova@prvo.cz tel.: 60264718