Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Vlastivědná soutěž pro celou rodinu

Archiv

„Zveme všechny aktivní rodiny na přibližně čtyřhodinovou expedici, která povede z velké části po Köglerově naučné stezce z Krásné Lípy do Kyjova“, vysvětluje Kristina Petráčková, vedoucí kolektivu autorů soutěže ze společnosti České Švýcarsko a dodává: „Než se vydáte na trasu, navštivte Informační středisko v Krásné Lípě a vyzvedněte si expediční zápisník s úkoly, mapkou a potřebnými informacemi, kam budete zapisovat během cesty své odpovědi. Na trase vás čeká 13 expedičních úkolů. Vypracované úkoly odevzdejte opět na IS v Krásné Lípě. Pro nejlepší expediční tým (max. 4 člennou rodinu) je připraven bezplatný víkendový pobyt v penzionu Stará Hospoda v Doubici.“


Další informace k soutěži:


- Soutěžní trasu můžete absolvovat až do 31. října, kdy je uzávěrka soutěže.


- Z Kyjova, kde povinná část trasy končí, se můžete vrátit do Krásné Lípy autobusem (jízdní řád je přiložen v zápisníku).


- Maskotem soutěže a průvodcem zápisníkem Vám bude plch zahradní (vzácný živočich žijící v Českém Švýcarsku)


Nyní již vše potřebné znáte, tak vzhůru na expedici po stopách Rudolfa Köglera!


Soutěž připravila obecně prospěšná společnost České Švýcarsko ve spolupráci se Správou Národního parku České Švýcarsko a Městem Krásná Lípa. Zápisník a další materiály do soutěže jsou financovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Hlavní cenu do soutěže věnuje penzion Stará Hospoda v Doubici.