Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Vladimír Čech prožije prázdniny snů

Archiv

A o čem to celé je? Jacques Perthuis (Vladislav Beneš / Marcel Vašinka) a jeho žena Dominique (Ivana Andrlová / Olga Želenská) přijíždějí brzy ráno do vily na Azurové pobřeží, kterou si s přáteli pronajali. Vilu dobře znají, a tak jsou přesvědčeni, že zde jejich dovolenou nemůže nic nepředvídatelného rušit. Nicméně se na jejich hlavy sesype během dvou hodin po příjezdu celá řada neuvěřitelných katastrof, které je vtáhnou do bláznivého dobrodružství, jaké si jen stěží mohli kdy představit...


V inscenaci, kterou uvede v posledním měsíci tohoto roku Jiráskovo divadlo, dále hraje Ernesto Čekan / Michal Jagelka, Vladimír Čech / Petr Pospíchal / Zbyšek Pantůček, Lucie Zedníčková / Jana Zenáhlíková, Hana Talpová / Jana Šulcová, Lucie Zedníčková / Jana Zenáhlíková a Hana Kusnjerová / Kristýna Jetenská.


„Francis Joffo je jeden z nejúspěšnějších francouzských autorů. Jeho komedie jsou mistrovsky napsány a uváděny v divadlech na celém světě,“ chválí Jarek Hylebrant, umělecký manažer Jiráskova divadla, a připomíná datum českolipské premiéry 18. prosince v tradičním čase 19.30 hodin.


„Komedie Prázdniny snů je plná rafinovanosti, vtipu, překvapení, ale i velké lidskosti. Navíc autor nezapomíná na dámské obsazení. Proto jsme se rozhodli tuto komedii hrát,“ doplňuje ředitelka a herečka divadla Háta Olga Želenská.


Další informace o Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz