Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Vícejazyčná webová prezentace České Lípy

Archiv

V červnu loňského roku podalo město Česká Lípa žádost o dotaci z programu Phare CBC, ze Společného fondu malých projektů, na projekt Českolipsko – prostor pro Vás – vícejazyčná webová prezentace. Žádost byla úspěšná. Poskytnutá dotace činí 90% z celkových uznatelných nákladů projektu, což je 4 815 EUR. Dotace pak byla použita především na rozšíření nabídky webových stránek města o cizojazyčné informace pro investory a turisty a v neposlední řadě o informace týkající se partnerských měst. Partnerem projektu se stalo německé město Bautzen.


Všichni návštěvníci nové webové prezentace se tak na adrese www.mucl.cz mohou seznámit s aktuálními informacemi z oblasti cestovního ruchu, průmyslové zóny či měst, která s Českou Lípu uzavřela partnerství. Nechybí zde ani informace o partnerovi projektu, městu Bautzen. Vybrané stránky jsou zpracovány ve čtyřech jazykových mutacích, a to kromě českého jazyka také v angličtině, němčině a v polštině.


Kromě nové podoby textů se všichni návštěvníci mohou těšit také na množství zajímavých fotografií. Současně s tímto projektem zajistilo město aktualizaci stávajících webových stránek.


„Město Česká Lípa věří, že se díky této prezentaci podaří posílit cestovní ruch našeho regionu,“ říká starostka města Česká Lípa.


„Internet je v současné době považován za absolutní samozřejmost při plánování nejen volného času, proto klademe důraz na tuto formu komunikace.“