Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Vánoční koncerty ZUŠ Česká Lípa

Archiv

Již tradičně budou žáci hudebního oddělení koncertovat na Vánočních trzích v Ambitu českolipského muzea.


V pátek 2.12. od 15 hodin se mohou návštěvníci Vánočních trhů zaposlouchat do vánočních písní a skladeb v podání mladých houslistů, klavíristů, flétnistů a dalších hudebníků z českolipské ZUŠ.


Ve středu 7.12. od 14 hodin bude v malém sále ZUŠ zahájen Interní koncert žáků školy, z nichž mnozí budou vystupovat na Vánočním koncertu, kterým jistě potěšíme návštěvníky v předvánočním období. Na koncertu se kromě sólistů představí pěvecký sbor Mládí, v jehož podání zazní Truvérská mše skladatele Petra Ebena.


Vánoční koncert proběhne ve velkém sále školy ve čtvrtek 15.12. v 17 hodin.Hudební a taneční oddělení kromě tradičních koncertů školy připravuje výchovné koncerty pro základní školy.


Koncerty populární hudby, které probíhaly v listopadu v Novém Boru a České Lípě, navštívilo 600 žáků druhého stupně základních škol. Vybraní žáci se zúčastnili zábavného kvízu, v němž odpovídali na otázky z oblasti filmové hudby a populární hudby. Písně a skladby z pohádek a filmů pro pamětníky hráli žáci hudebního oddělení ZUŠ v České Lípě. Mladému publiku se představil Big band ZUŠ, pěvecký sbor Mládí, Školní pěvecký sbor, Komorní dechový orchestr a řada hráčů na sólové nástroje. Taneční oddělení předvedlo step a zazářili i hosté koncertů, tanečníci Taneční školy Duha a flétničkový soubor ZŠ Skalice.


V předvánočním období připravuje ZUŠ výchovný koncert pro mateřské školy, na němž zazní vánoční písně a koledy s ukázkami nástrojů, na které se žáci ve škole učí. Na koncertě nebudou chybět hudební hádanky a společné zpívání koled pod rozsvíceným vánočním stromem.


Naše malé posluchače přivítáme na koncertě pro MŠ v pondělí 12.12. v 9 hod. a v 9.30 hod. v malém sále školy.