Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

V Malé Skále začala Benátská noc

Archiv

"Letos je možné, že návštěva bude díky atraktivnímu programu a lepšícímu se počasí ještě vyšší," zástupce pořádající agentury Otakar Doležal. Na místě konání festivalu je nyní slunečné počasí, návštěvníci odkládají teplé oblečení a někteří se začali osvěžovat v nedaleké řece Jizeře.


Za největší hvězdu dnešního programu se všeobecně považuje finská skupina Lordi. Dnes se také měla představit slovenská Peha, pro kterou to mělo být jedno z posledních vystoupení před odchodem zpěvačky Kataríny Knechtové na sólovou dráhu. Kapela však nakonec nevystoupí. "Bubeník musel k lékaři, protože má problémy po kousnutí klíštětem," uvedla zástupkyně pořadatelské agentury Šárka Doležalová.


Z tuzemských interpretů dnes například zahrají Vladimír Mišík, Support Lesbiens, Tata Bojs či David Koller. Nejznámějším zahraničním hostem druhého festivalového dne bude v sobotu britská zpěvačka Kim Wildeová. Festival v neděli večer zakončí vystoupení české bigbítové legendy Olympic a úvalského souboru Medvěd 009.


Na čtyřech pódiích se zde během tří dnů představí více než 130 kapel a interpretů. Vedle hudebního programu divákům pořadatelé v sobotu nabídnou fotbalový zápas, v němž se soupeřem známých rockerů v čele s Alešem Brichtou stane mužstvo složené z návštěvníků festivalu.


Festival v obci Malá Skála v Českém Ráji vznikl v roce 1993. Postupem doby nabízel stále více účinkujících. Zatímco jich v roce 1993 na jednom pódiu vystoupilo šest, jubilejní 15. ročník představil 115 kapel na čtyřech pódiích. Pořadatelé za dobu existence festivalu uspořádali více než 1000 koncertů, ze zahraničních interpretů zde vystoupili například Anthrax, Die Happy s Martou Jandovou, The Gathering, Black Majesty, Suzi Quatro či Scorpions.