Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

V Doksech postavili první byty od roku 1989

Archiv

"Vyřešili jsme tak dva problémy najednou, ve městě vznikly po dlouhé době nové byty a do těch stávajících pod přístavbami už nezatéká," řekl deníku místostarosta Doks Karel Kapoun.


Obě nástavby přišly zhruba na 17 milionů korun a vznikly v nich byty od garsonek po třípokojové. Všechny už jsou obsazeny. Další výstavbu zatím letovisko u Máchova jezery neplánuje.


"Jsou tu další domy s rovnými střechami, kde jsou problémy se zatékáním, do další výstavby se ale nepustíme bez dotace ze státních nebo evropských fondů," řekl Kapoun.


Samo město ve svém rozpočtu peníze na výstavbu nemá. V pětitisícovém městě tak zatím v pořadníku žádostí o byt zůstává kolem stovky zájemců. Podle místostarosty ale není zájem o bydlení až tak velký.


 "Jen málo z nich akceptovalo nabídku jít bydlet do nových bytů v přístavbách, zpočátku jsme měli problém zájemce do nových bytů sehnat," řekl místostarosta.


Připustil ale, že důvodem mohla být i vyšší cena.


"Byty jsou družstevní, nájemníci budou 20 let splácet úvěr, což představuje podle velikosti bytu od 2000 do zhruba 4000 korun měsíčně. Někteří se báli na tak dlouho zavázat," řekl  Kapoun.