Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Utajený svědek potvrdil, že dealer prodával pervitin dětem

Archiv

Šlo o poslední důkaz, který předsedkyně senátu Olga Fričová potřebovala získat. Rozsudek vynese zřejmě 23. června. Suchému hrozí až 12 let vězení. Jakékoliv obchodování s pervitinem popřel. Podle utajeného svědka dívky platily Suchému za pervitin sexem. Proti obžalovanému muži svědčila i jedna z dívek.


"Je to lež," prohlásil o její výpovědi Suchý.


Druhá dívka se ho při hlavním líčení zastala a tvrdila, že od něj nikdy žádný pervitin nedostala. Podle obžaloby Suchý od června do října 2003 obstaral dívkám drogu vícekrát, se starší z nich dokonce jednou souložil a dopustil se i pohlavního zneužívání. Laboratorní rozbory vlasů prokázaly, že mladší z dívek si pervitin poprvé vzala již ve 12 letech a starší ve 13 letech.


"Neměla jsem ho ale od Suchého, kupovala jsem ho v Praze, když jsem tam jezdila za otcem," uvedla mladší dívka při procesu.


Dívky drogu buď nasávaly nosem, nebo si ji píchaly do žíly. Obě se i se Suchým pohybovaly ve skupině narkomanů, kteří se scházeli na okraji Nového Boru na takzvaném Poli. Suchý o něm mluvil jako o rozpadajícím se domu, kde žijí romské rodiny, bezdomovci a lidé s kriminální minulostí. Sám Suchý nebyl závislý na drogách.


Českolipsko, odkud Suchý pochází, se stalo kvůli vysoké nezaměstnanosti a nižšímu průměrnému vzdělání obyvatel v Libereckém kraji oblastí, kde v posledních letech se objevují největší problémy s drogami mezi dětmi a mládeží.