Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Tituly a zlata do Manušic

Archiv

Nový český rekord a titul Mistrů České republiky v disciplíně 3x20 ran si odváží družstvo dorostenek ve složení Aneta Brabcová, Klára Bartošová a Lucie Topičová.


Úspěch Manušického družstva „A“ doplnilo následně družstvo „B“ ve složení Lenka Borovcová, Aneta Němcová a Kateřina Suchardová skvělým 3. místem.


K výkonů družstev se přidali i jednotlivci. V letošním roce svými výsledky fenomenální Aneta Brabcová ani na mistrovství nedala soupeřkám šanci a přidala do své sbírky další titul a první místo vynikajícím výkonem 569 bodů, těsně ji následovala a 2. místo vybojovala Jana Lauermannová. V této kategorii se střelcům z Manušic s největší pravděpodobností podařil historický úspěch, v první desítce se jich umístilo celkem 5, což se v posledních 15 letech nepodařilo žádnému jinému týmu.


Skvělé výkony dorostenek znásobil dorostenec Aleš Janeček svým 1. místem v disciplíně 60 ran vleže a 2. příčkou v 3x20.


Další cenné kovy přidala Zuzana Šostková, a to v disciplíně 3x20 ran v barvě stříbra a v kategorii 60 ran vleže bronz.


„Opravdu skvěle jsme zakončili sezonu, očekávali jsme úspěch, ale v takto významný jsme ani nedoufali,“ komentuje úspěch Stanislav Stupka, vedoucí Střediska vrcholového sportu Manušice. "I ti nejmladší jako např. Eliška Zaplatílková, Petr Cejpa a další se nezalekli silné konkurence a podali výsledky na hranici svých osobních rekordů.“


Do kategorie nejmladších patří i teprve čtrnáctiletá Aneta Brabcová, která se může pyšnit mnoha střeleckými úspěchy. Právem patří mezi současnou českou střeleckou špičku. Za poslední rok se jí povedlo shromáždit úctyhodnou sbírku titulů a medailí. K těm nejcennějším patří již 4 tituly Mistr České republiky, 3 vítězství finále Českého poháru mládeže, vítězství na mezinárodních závodech Gran Prix Kooperativa, 3 další medaile z MČR, 2. a 3. místo na prestižních mezinárodních závodech IWK v německém Suhlu. To je malý výčet úspěchů v jejím dosavadním krátkém střeleckém působení.


Tato půvabná mladá dívka má svou sportovní kariéru ještě před sebou, ale již dnes dokazuje, že patří (a nejenom ona) ke české střelecké špičce.


Pokud se chcete také stát úspěšným sportovním střelcem, pak přijďte každé pondělí mezi 16:30 a 17:30 do základní školy na Severu (vchod zezadu z ulice).