Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Svatojánské slavnosti bylin u potěší návštěvníky Vlčí Hory

Archiv

Organizátorem akce je občanské sdružení Nobilis Tilia a německý spolek Centrum ochrany životního prostředí Hornolužické pahorkatiny z Neukirchu.


Uspořádání třídenních Svatojánských slavností finančně podpořila Evropská unie prostřednictví programu Interreg III A. Svatojánské slavnosti bylin potrvají od pátku 23. 6. do neděle 25. 6. 2006.


„Pro laiky i odborníky budou připraveny přednášky na různá témata, např. pěstování léčivých rostlin, lidský přístup k přirozenému zemědělství a krajinotvorbě, aromaterapie, fytoterapie, astrologie, kosmetické ošetření výrobky přírodní kosmetiky a krajina Národního parku České Švýcarsko,“ zve k návštěvě Marjánka Osvaldová, koordinátorka akce.


Zajištěn bude i noční program s posezením u ohně, stylová hudba, scénický tanec, program pro děti a všechny hravé dospělé. Součástí Svatojánských slavností bylin jsou rozmanitá divadelní představení a koncertní vystoupení. Podrobný program je vystaven na webových stránkách www.nobilis.cz.


Během třídenních slavností na počest svatého Jana budou mít návštěvníci možnost stát se součástí přírodního koloběhu života. Blíže nahlédnout do staročeských řemesel, uměleckého zpracování přírodních materiálů a seznámí se s výrobky chráněných dílen.


„Naším přáním je, aby Svatojánské slavnosti byly příjemnou vzpomínkou a krásným prožitkem pro vaše i naše harmonické soužití s přírodou a uvědomováním si pravých hodnot života,“ zve k návštěvě předseda občanského sdružení Nobilis Tilia Zbyněk Šedivý.