Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Sto tisíc putuje do českolipského gymnázia

Archiv

Projekt nesl název „When our relatives were children“. Byl veden v angličtině a pracovali na něm studenti loňské sekundy A a B. Studenti si dopisovali na dané téma týkající se období normalizace v naší zemi s polskými studenty z města Tychy. Celý projekt vedla učitelka anglického jazyka Naďa Kadlecová.


Za tento úspěšný projekt, který lze opakovaně použít s dalšími třídami a dalšími městy, získali padesát tisíc korun.


Druhý projektem byla spolupráce dvou ředitelů a   jmenoval se „Let´s not rule but govern“. Tento projekt byl založen na korespondenci ředitele českolipského gymnázia pana Stanislava Maye s ředitelem gymnázia v řeckém městě Veria. Kromě tohoto velikého úspěchu slavil ředitelský projekt i úspěch na poli mezinárodním, neboť se o něm psalo na portálu eTwinningu v Bruselu, kde odměnili jeho originalitu a evropské prvenství. I tento projekt vyhrál padesát tisíc korun.


Ceny převzala Mgr. Naďa Kadlecová, koordinátorka programu eTwinning, osobně na Veletrhu „Řemeslo a vzdělání“ v Českých Budějovicích, kde ve dnech 21.9. - 22.9. reprezentovala českolipské gymnázium. Na tomto veletrhu se také slavilo významné jubileum. SOCRATES slaví deset let od svého vzniku. Kromě této odměny přivezla paní Kadlecová pro své studenty trička s logem eTwinningu, sladkosti a další odměnu.



------------


Výzva pro učitele: Pokud ještě nevíte o projektu eTwinning, doporučujeme otevřít webovou stránku www.etwinning.cz, kde se dočtete veškeré informace. Pokud byste potřebovali poradit, obraťte se na koordinátorku projektu Naďu Kadlecovou, adresa n.kadlecova@email.cz