Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Soutěž o tři vstupenky na UDG

Archiv

Kapela se už do povědomí široké veřejnosti zapsala několikrát, například skladba Motýl je sabotérům underpopu povědomá až běda. Šestičlenná kapela s potrhlým bubeníkem (při jednom koncertu při poslední skladbě rozebral svoje bicí a na jeho různé části nechal hrát lidi z publika) je taková normální kytarovka, jejíž zvuk celkem často ovlivňuje saxofon a druhý vokál jeho majitele.


UDG patří ke spolkům, které svoje fanoušky rozhodně nešidí, vloni odjeli několik desítek koncertů - ať už samostatných či jako doprovod skupin Wohnout, Kryštof, Divokej Bill či Horkýže Slíže. Již od poloviny března kapela po dvouměsíční pauze opět vyrazila na koncerty po celé České republice, které volně navazují na letní festivaly, mezi něž bude letos patřit i prestižní putovní hudební přehlídka České hrady, kde se UDG živě představí společně s Anetou Langerovou, kapelami Divokej Bill, Kryštof, Wohnout, Gaia Mesiah, Vypsaná fiXa a dalšími interprety.


Pop-rocková skupina UDG vznikla v roce 1998 v Ústí nad Labem. V květnu 2004 kapela zvítězila v soutěži Coca - Cola Pop Star a podepsala smlouvu na vydání alba s hudebním vydavatelstvím SONY BMG. Debutové album s názvem Ztraceni v inspiracích vyšlo v říjnu 2004. Od ledna 2006 má skupina nového kytaristu, Francouze Guillauma Kondrackiho.


Pokud nám do nedělní půlnoci vysvětlíte, jak vznikla zkratka UDG, zařadíme vás do slosování o tři vstupenky na koncert. Odpověď posílejte na adresu barta@i-noviny.cz.