Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Soutěž o pět lístků na Všudybud 2006

Archiv

Asi největším lákadlem bude legendární kapela The Plastic People Of The Universe (www.plasticpeople.cz), nejvýznamnější a nejznámější soubor českého undergroundu 70. a 80. let.


Plastici byli za normalizace zakázáni, někteří jejich členové dokonce uvězněni. Kapela je tedy v širším povědomí známá hlavně díky těmto politickým souvislostem. Hudba Plastic People je však unikátní v našem i ve světovém měřítku, především díky neobvyklé skladbě nástrojů a nevšednímu skladatelskému stylu výhradního tvůrce hudby, dnes již zesnulého Milana Hlavsy. Svědčí o tom mimo jiné jejich častá zahraniční turné, v roce 1998 hráli dokonce v Bílém domě. O tom, že doposud neztratili nic ze své magičnosti, se můžete přijít přesvědčit na jejich českolipský koncert.


I další program však stojí za to. Posuďte sami: Lingers (www.lingers.cz), Obří Broskev (www.obribroskev.cz), V Tunelu? (www.vtunelu.xf.cz), Optimik (www.optimik.cz), Konec Chemického Posypu (www.kchp.unas.cz), Magnetický spánek, Red Eye (www.redeye.elgocz.com), X – Minor, Divnej Den, Pupíček, Lužická Tráva, Didjeridoo (www.yedaki.com) a další.


Nebude chybět doprovodný program – Fire show, Tao čajovna Česká Lípa a stánky s občerstvením.


Vstupné je pouhopouhých 90 Kč pro dospělé a 40 Kč pro děti.


Pokud chcete soutěžit o pět lístků, odpovězte na následující otázku a odpověď pošlete do 11. června na adresu: barta@i-noviny.cz.


Otázka:  Která z místních kapel má ve svém repertoáru skladbu Amsterodam?