Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Soutěž o pět lístků na koncert Kale

Archiv

Repertoár skupiny tvoří tradiční romské a olašské lidové písně, čardáše i písně a skladby současných romských autorů.


Kale je dnes, podle názoru mnohých, nejoriginálnější a bezesporu také jedna z nejúspěšnějších českých romských kapel. Nepotřebuje kopírovat jiné originály ani se nedrží jednoho osvědčeného a zaběhnutého stylu, ale svobodně překračuje hranice žánrů a je přitom stále svá. V její hudbě jsou přitom patrné prvky jazzu, flamenca i klezmeru.


Za pozornost jistě stojí i to, že na tomto koncertu nebude s kapelou už vystupovat jejich dlouholetá zpěvačka Věra Bílá. Skupina se totiž rozhodla skončit s ní spolupráci. Důvodem je údajně stále klesající kvalita jejího uměleckého výkonu. Hlavním zpěvákem se tak stal Dezider Lucka. Nutno také dodat, že skupina vydala nedávno i nové, stejnojmenné album (Kale), které se setkalo u posluchačů a hudebních odborníků s kladným ohlasem.


Vstupenky jsou v předprodeji v pokladně KD Crystal (všední dny od 15 do 19 hodin) za 150,-Kč.


Ti, kdo chtějí získat vstupenky od nás, by měli mít především hodně štěstí, abychom je vylosovali. Pro začátek odpovězte na následující otázku: Ze kterého města pochází většina muzikantů tvořících Kale? Odpovědi zasílejte do 7. října na adresu barta@i-noviny.cz.