Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Soutěž o lístky na nejlepší Beatles revivalovou skupinu

Archiv

Backwards nelze zaměňovat s jakoukoli jinou revivalovou skupinou na světě. Členové kapely totiž přistupují k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejenom o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. Neméně důležité jsou pro ně také image, look, souhra a produkce, vedoucí k výsledku, který přesvědčí i nejkritičtějšího fanouška o jejich kvalitách. Jejich přístup jde do naprostých detailů. K dosahování co nejvěrnějšího zvuku používají proto originální hudební aparaturu kvalitních značek Vox, Rickenbacker, Gretsch, Höfner, Ludwig atd.


Skupina The Backwards začala svoji kariéru v roce 1995 v Košicích na východě Slovenska. Stejně jako jiné kapely prezentovala na začátku především vlastní tvorbu.V současné době Backwards vystupují v sestavě: "JOHN" – Dalibor Štroncer (doprovodná kytara), "PAUL" – Miroslav Džunko (basová kytara), "GEORGE" – František Suchanský (sólová kytara), "RINGO" – Dano Škorvaga


Jedním z jejich názorů je fakt, že existuje řada kapel schopných naučit se hrát repertoár Beatles, ale též tvrdí, že to chce zvlášť talent na zachycení výrazu, zvuku a ducha jejich hudby. Tajemstvím je pozornost pro každý detail. Každá harmonie, akordová změna, perkuse či orchestrální part a mnoho dalších detailů tam musí zůstat. Až když jsou všechny tyto „ingredience“ dané dohromady, nevznikne nic jiného než magický zážitek a dokonalá iluze živého vystoupení skupiny The Beatles. Jako jeden z důkazů je i mezinárodní vítězství na New York Beatlefeste v roce 1998. V silné konkurenci 36 kapel zvítězila The Backwards v „Battle of the Bands“ - „bitvě skupin“ v co možno nejvěrnější interpretaci a získala tak s přehledem 1.místo. Jednou z gratulantek k úspěchu byla i sestra Georga Harrisona paní Louis Harrison, která podle svého vyjádření více než po 30 letech slyšela „sound of The Beatles“ - zvuk Beatles. Kapela byla navíc vybraná na ztvárnění skupiny The Beatles na divadelních prknech v současnosti nejprestižnějšího slovenského muzikálového divadla Nová Scéna jako hudební a dokonce i herecká složka projektu. Více jak 100 odehraných a vyprodaných repríz hovoří za vše.


Hostování v 25. jubilejní -„stříbrné“ Manéži Bolka Polívky posunulo kariéru těchto chlapců i do hlavního města Prahy. Momentálně se může The Backwards pochlubit i svým ročním působením v hudební revue Brouci v Divadle Spirála.


Vstupenky za 200,-Kč jsou v předprodeji v pokladně KD Crystal (ve všední dny od 15 do 19 hodin). Rezervace na tel. čísle 487 523 127 nebo na www.kdcrystal.cz.


Pět šťastných může vyhrát lístky i od nás. Stačí odpovědět na otázku, jaké je původní jméno bubeníka Beatles Ringo Starra. Odpovědi posílejte do 14. prosince na adresu barta@i-noviny.cz.