Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Snowboardová exhibice ve Snickers aréně na t-music Hip Hop Jamu!

Archiv

Snowboarding v létě poslední dobou není až tak výjimečnou záležitostí, hlavně díky rostoucímu množství areálů, kde je k dispozici skok nebo rail s dopadem do vody (rybník, bazén apod.) Akce, kdy uprostřed léta uvidíte jezdit snowboardery na pravém sněhu, je ovšem u nás stále velmi ojedinělá. A přesně to můžete očekávat od Snickers SNB Areny v rámci festivalu t-music Hip Hop Jam 2007, který se uskuteční ve dnech 3.-  4. srpna na letišti Hradčany u Mimoně!



Akce bude exhibiční, celkem bylo pozváno 14 jezdců, jejichž finální složení stále krystalizuje, nicméně už teď se můžeme těšit na jména jako Darek Bergmann (Horsefeathers, Nitro, Electric), Roman Kuřil (Represent, Unity, Anon), Roman Dlauhý (Burton, Red Bull, Volcom, Anon, R.E.D., Gravis, Nike SB), Ondřej „Frýmen“ Svoboda (???), Martin Matoušek (Nitro), Radim Hovad (Vehicle, Rome), Matěj Svoboda (Burton, Anon, Represent), Darek Macháně (Vehicle, Forum, Anon), David „Kometa“ Kolář (Forum, Special Blend), Martin Kaňůrek (Vehicle, Apo, Foshna), Pavel Vyroubal (686, Rossignol, Foshna), Tomáš Friedrich (Salebra, LTB snowboards), Honza Dolejší (Ride, Vehicle, Spy)… Jako čestní hosté jsou pozváni Richard Skandera (Ride, 32, Horsefeathers, Electric) a Honza Zajíc (Nitro, Horsefeathers, Electric, Kamikaze), kteří se až na místě rozhodnou, jestli se exhibice zúčastní, či ne.



Harmonogram bude rozdělen do dvou dnů, v pátek se pojede od 15 hodin odpoledne Best Trick, s mezerami na upravení sněhu a exhibici freestyle lyžařů. Konec je naplánován asi na 19. hodinu. V sobotu se pak pojede od 13.hodiny cca do 18 vyřazovací závod a večer finále. To proběhne cca kolem 22:00 za umělého osvětlení. Celá Snickers SNB Arena bude umístěna přímo naproti hlavní stagi, takže o našláplou atmosféru asi nebude nouze. Navíc finále bude přenášeno na 4x8 metru velkou LED televizi zavěšenou nad hlavní stageí. Na stagi bude hrát DJ a měnit se kapely. Snb show bude spíkovat Misho Benco (Ride, 32, Vehicle). Sněhu na rozjezd a dopad bude dostatek po oba dva dny.


Pátek: Best Trick o 10.000 Kč
Jezdci budou rozděleni do dvou skupin. Jedna skupina (tedy 7 jezdců) bude mít 30 minut na Best Trick, druhá skupina hodnotí. Hned potom bude vyhlášen vítěz této session, který dostane (hned!) cash 1000 Kč. Pak nastupuje skupina druhá a jejich role se prohodí. Takhle se to otočí 4x a poslední půlhodina bude pro všech 14 lidí o 2000 Kč.


Sobota: Závod o 30.000 Kč
Jezdci zase budou rozděleni do dvou skupin a pojedou podobným systémem jako v pátek. Po půlhodině vždy vypadne jeden jezdec. Otočí se to 2x. A z každé skupiny zbude 5 jezdců. Ty se spojí do jedné skupiny, z té vypadnou dva a na večerní finále za osvětlení reflektorů postoupí na 30 minutové finále 8 nejlepších. Finále se pojede mini pavoukem. Jezdci budou nalosováni po dvou. Pojede se systémem KO. Každý má 2 pokusy a ten lepší z dvojice postupuje dál. Tímto způsobem se určí konečné pořadí.


Překážky:
Závod se pojede na 10 m vysoké rozjezdové konstrukci. Jako překážky byly zvoleny dvě bedny 8m, 6m a na dojezdu mini wallride 3mx1,5m, mrkněte na vizualizaci... Na konstrukci bude dovezen sníh.