Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Skibusem na Ještěd

Archiv

Jedná se o využívání nově zavedené linky skibusů, která doveze milovníky lyžování přímo až do Skiareálu Ještěd. Trasa povede z České Lípy přes Nový Bor, Cvikov a Jablonné v Podještědí. První skibusy vyjedou v polovině prosince a budou jezdit pravidelně jednou týdně na večerní (od 18 do 21 hodin) a jednou na celodenní lyžování. Zvláštní nabídkou Skiareálu Ještěd bude ještě možnost kombinace lyžování s návštěvou libereckého Aquapparku Babylon. Během 14 dnů chce firma zveřejnit konkrétní údaje a jízdní řád.


„Zavedení této služby znamená komfortní a rychlou dopravu do areálu a zpět i pohodlné cestování bez problémů s parkováním, s výstupem jen několik metrů od sjezdovky. Rezervaci mohou provádět zájemci 24 hodin denně na speciální telefonní lince nebo prostřednictvím webových stránek, permanentku si zakoupí přímo v autobuse.Součástí služby je také úschova zavazadel,“ uvádí Radka Záhořová ze společnosti Snowhill.


Investice, které společnost Snowhill vkládá do modernizace Skiareálu Ještěd, se pohybují zhruba v částce 280 milionů korun. Již v této sezóně nabídne zákazníkům tři nové sedačkové lanovky a nové vleky. Chybět samozřejmě nebude ani občerstvení, půjčovny lyžařského a snowboardového vybavení, lyžařská škola a další služby.


Do budoucna se plánuje rozšíření sjezdovek a vybudování centrálního parkoviště. Společnost Snowhill provozuje celkem šest lyžařských areálů. Kromě nejznámějších Herlíkovic v Krkonoších a Ještědu to jsou Kamenec (Jablonec nad Nisou), Šachty (Vysoké nad Jizerou), Jilemnice – Kozinec a Kašperské hory. Podle společnosti Snowhill vyjelo loni 1400 linek skibusů a přepaveno bylo několik desítek tisíc zájemců. Tuto službu Snowhill realizuje tři roky a zaznamenává větší a větší zájem. Proto předpokládá, že zájem bude i ze strany českolipských lyžařů. V letošním roce přivezou skibusy zákazníky např. z Prahy, Děčína, počítá se i s německou klientelou a příští rok dopraví skibusy lyžaře i z Polska.