Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Řidič kamionu měl při nehodě na Českolipsku 1,8 promile

Archiv

"Přivolané policejní hlídce řidič tvrdil, že se na vozovce vyhýbal srně. Při nehodě způsobil škodu 50.000 korun," dodal Bradáč.


Opilý motorista může za ohrožení pod vlivem návykové látky dostat až jeden rok vězení nebo vysoký peněžitý trest. Množství 1,8 promile odpovídá zhruba šesti až sedmi naráz vypitým pivům. Šoférům s podobným množství alkoholu v těle podle odborníků přehnaně roste sebevědomí a zároveň mají několikrát pomalejší reakce než střízliví lidé.


Na Českolipsku šlo letos již o druhou nehodu zaviněnou opilým řidičem těžkého kamionu. Na silnici z České Lípy do Mladé Boleslavi havaroval v sobotu 13. ledna večer šofér nákladního vozu Scania s návěsem. Policisté zjistili v jeho dechu téměř dvě promile alkoholu. Škoda přesáhla půl milionu korun. Řidič svaloval vinu za havárii rovněž na srny. Na srnu se vymlouval po prosincové havárii u Kuřívod také muž za volantem Škody Felicia s bezmála čtyřmi promile v dechu. Údajně se mu náhle zjevila v zatáčce, propadl panice a najel do stromu.