Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Reakce hejtmana Petra Skokana na otevřený dopis starosty Ralska

Archiv

Mrzí mne to o to víc, že na téma odstátnění pozemků, k němuž se vláda po našich opakovaných intervencích konečně rozhoupala, jsme s Vámi několikrát diskutovali.


Právě z těchto jednání pak vzešla naše vzájemná dohoda, že budeme respektovat rozhodnutí ministerstva pro místní rozvoj, aby na Ralsko byly převedeny pozemky v intravilánu obce a na Liberecký kraj v extravilánu. Doufám, že proto chápete moje překvapení, když zjišťuji, jakou formou tuto dohodu najednou odmítáte, a stejně tak se podivují všichni, kteří se jednání mezi obcí a krajem zúčastnili.


Proto mi dovolte, abych Vám také položil jednu otázku: Proč tak najednou měníte své stanovisko?


Naše zůstalo stejné. Liberecký kraj, na jehož katastru leží i bývalý vojenský prostor, hodlá řešit to, co se obci za 13 let nepodařilo a na co sama nestačila. Do jisté míry tak rozumím Vaší rozmrzelosti, že kraji se to podařilo během roku. Snad mi ale dáte za pravdu, že oživení Ralska, které je díky své rozloze atypickou českou obcí, je v zájmu nás všech. Po návratu z mé služební cesty Vám proto nabízím další jednání, abychom si nová stanoviska obce ujasnili a vysvětlili.


Petr Skokan


---------------------------


Zde je otevřený dopis starosty Ralska.