Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Prověrka dopravního značení začala na Českolipsku

Archiv

Hlavním cílem je podle hejtmana Petra Skokana, aby ze silnic zmizelo dopravní značení, které pozbylo smysluplnosti a naopak brání plynulosti dopravního provozu.


„Může tak působit kontraproduktivně, a proto by mělo být odstraněno.“


Zejména se jedná o posouzení dopravního značení omezujícího rychlost jízdy, předjíždění, odbočování, ale také o směrové značení.


„Dokument by měl být zpracován do 16. října 2006,“ upřesňuje vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Ing. Stanislava Jakešová a připomíná, že se jedná již o druhou akci svého druhu.


„Tentokrát jsme se však obrátili na odbornou firmu zabývající se soudním znalectvím v oblasti pozemních komunikací. Na rozdíl od prvního posuzování, kdy se jednalo pouze o dopravní značení instalované na silnicích I. třídy, které bylo zajišťováno pracovníky Policie ČR a Ředitelství silnic a dálnic ČR.“


Pokud bude Liberecký kraj s rozsahem posouzení spokojen, bude s obdobnou prověrkou silniční sítě pokračovat i v ostatních částech regionu. Speciální důraz je pak kladen na místa s výskytem většího množství dopravních nehod, to znamená na „nehodové úseky“. Přičemž za nehodový úsek je v případě silnice I. třídy označován úsek silnice v délce 1 km, kde v kalendářním roce došlo k 15 a více dopravním nehodám, a v případě silnic II. a III. třídy k více než 10 nehodám za rok.