Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Prokletí básníci dostali na festivalu ceny

Archiv

Slavnostní premiéra strhujícího příběhu o geniálních francouzských autorech proběhla koncem února v Jiráskově divadle a měla velký úspěch. V hlavních rolích se představili Michal Vaněk, coby Paul Verlaine a Jarek Hylebrant, který ztělesnil mladého rebela Arthura Rimbauda. Dále hraje Halyna Ishchenko a v roli vypravěče Zdeněk Kašpar, sólista Národního divadla Moravskoslezského.
Michal Vaněk získal četné uznání za ztvárnění postavy alkoholického a násilnického Verlaina a další čestné uznání získalo divadlo za výtvarné řešení inscenace. Jarek Hylebrant, také jako scénárista představení, získal cenu za scénář.
„Představení mne velmi mile překvapilo. I když vím, že Jarek Hylebrant je nadějný autor, přeci jen jsem bral hru, vzhledem ke zkušenostem herců i režisérky, s mírnou rezervou. Mýlil jsem se. Herci a režisérka Irena Vaňková se často blížili profesionálnímu představení
velmi slušné úrovně. V každém momentě je cítit ohromné nadšení, chuť i úcta k divadlu. Během děje jsem se několikrát přistihl, že přemýšlím o postavách, době, kdy se děj odehrává, o pocitech, které z celé hry pramení. A to je pro mne jasný důkaz, že to celé prostě funguje,“ řekl po premiéře filmový režisér a producent Dan Svátek, který se stal kmotrem představení.
Nejbližší uvedení Smím tě políbit, než chcípnu? je naplánované na 15. dubna od 19 hodin v Městském divadle Nový Bor. Vstupenky lze rezervovat na www.kulturanb.cz/divadlo .