Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Prohlášení českolipské nemocnice k řešením ORL zdravotní péče

Archiv

V současnosti ve stejném duchu probíhají jednání o udržení provozu lůžkového ušního, nosního a krčního oddělení v České Lípě. Toto oddělení byla nemocnice nucena v pátek 14. července 2006 dočasně uzavřít.


„Jsme VZP vděčni, že při zrušení smluvního vztahu na ORL zůstal před lety zachován související paušál a některé operační výkony bylo možno provádět v rámci velkého oddělení chirurgie,“ sdělil ředitel nemocnice Ing. Miroslav Vacek.


Jak uvedl, jednání s největší tuzemskou zdravotní pojišťovnou o možném nasmlouvání lůžkového ORL oddělení se uskutečňují v přátelské, věcné a kooperativní atmosféře. Ředitel proto věří, že se podaří ne zcela ideální podmínky zlepšit, tak aby pacienti z Českolipska nebyli v tak exponované specializaci nuceni vyhledávat vzdálená zdravotnická zařízení.


„Ačkoliv se v uplynulých měsících občané setkávali s mnoha, někdy i rozporuplnými zprávami ohledně dění ve Všeobecné zdravotní pojišťovně, zodpovědně mohu ujistit, že podle našich zkušeností se jedná o stabilní státní pojišťovnu, která se mimo jiné stará o studenty či důchodce, kteří pro ostatní pojišťovny představují méně obchodně zajímavé klienty,“ prohlásil ředitel nemocnice Vacek.