Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Přes sabotáž se Hip Hop Jam uskutečnil

Archiv

Největším magnetem pátečního programu byl americký rapper Davin Banner, přehlídku v sobotu v noci uzavřel bývalý člen americké skupiny G-Unit přezdívaný The Game. Stejný zájem jako o hudbu byl ale i o doprovodné akce o snowboardové, motocrossové a trialové exhibice.


V Hradčanech vyrostlo již ve čtvrtek stanové město, které poskytlo dočasný azyl, stovkám posluchačů. V pátek hostil areál asi 4500 lidí, dnes k nim přibyly další tisíce. Přesný počet účastníků organizátoři zatím neznají. "Žádné problémy se nevyskytly, pomáhalo nám asi 300 brigádníků," dodala za pořadatele Monika Klemetová.


Na festivalu se představili zástupci domácího a slovenského rappu v čele s PSH, Indy &Wichem, Kontrafakt nebo Miky Mora a Vec. Ve dvou zónách si zahrálo i 20 nejprestižnějších českých urban music dýdžejů v čele s uskupeními Black Starr, Platinum Soul, Farmhood Fellaz, Illuzionists, War Trak Posse či RnB Paradise. Po oba dva dny plná byla i prostorná taneční aréna v podobě kolosea. Úspěch mělo i premiérové vystoupení leteckých akrobatů The Flying Bulls v Čechách. Letka, kterou vede osmapadesátiletá Radka Machová, předvedla střemhlavé lety proti zemi, letedla nalétávala na sebe a pokreslila nebe kouřovými efekty.


Pořadatelé festivalu se obávali, jaká bude návštěvnost. Neznámí pachatelé totiž krátce před začátkem akce přelepil jejich plakáty nápisy "Zrušeno". Nepravdivé zprávy ale nikoho zřejmě neodradili.