Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Představujeme kapely, které vystoupí v Žízníkově: ŠUM SVISTU

Archiv

 Šum svistu zná snad každý, ale zároveň je strašně těžké se o této partě cokoliv dozvědět. Hudebně-divadelně-vizuální formace Šum svistu byla založena na počátku devadesátých let. Kapela si záhy získala velkou přízeň publika, zejména svým projektem Tančírna. Začínali tak, že na jevišti stála celá smyčcová sekce, violoncella, lesní rohy, saxofony, pozouny, trumpety, klarinety, na představení vozili holky s harfou i dudama. Hráli na popelnice a vše, co se jim připletlo do cesty. Došli až do momentu, kdy hudebníků bylo tolik, že už nemohli hrát. Časem vytvořili uskupení, které bylo přemísťovatelné, začali pořádat tančírny v pražských klubech a od té doby projeli celou republiku i kus světa.

Když Šum svistu vyslovíte, jednou z prvních asociací je osoba Dana Nekonečného. Do kulturního povědomí se dostal jako člen magického divadla BarBar, vystupoval taky s Laurou a jejími tygry, byl viděn i v divadelní formaci Pražská pětka. V roce 1990 přichází na řadu právě založení Šumu svistu. Dan se hodně nacestoval, potkal spoustu lidí, učil se u čarodějů a šamanů, provozoval živelnou magii, léčil světlem, barvami a hlavně zvukem.  Dan Nekonečný je nekonečný optimista, známe ho oblečeného ve žluté, jeho šoumenství nezná mezí.


Šum svistu vydali čtyři alba: Nekonečný šum (1996), Rytmy z ráje (1997), Tančírna (1998), Magie (1999) a v roce 2003 vyšel výběr Best of Šum svistu.


Vystoupení Šumu svistu je nabité tancem, barvami, ohněm a především veselou hudbou, která je inspirována rytmy Latinské Ameriky, karibským reggae, rytmy africkými a mnoha dalšími.
Na R.E.S. se Šum svistu vrací po třech letech, tak uvidíme, co nového si na nás připravili…


Pátek 30.6. 2006 v Žizníkově to rozjedem....


Video z roku 2002 ZDE
Web: http://www.danielnekonecny.cz/