Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Představujeme kapely, které vystoupí v Žízníkově: MEDITERIAN

Archiv

Hrají španělské lidovky, několik vlastních písní, Gipsy Kings, ale také několik kubánských písní, a to díky tomu, že ke konci roku 2004 s nimi začal hrát Francesco Hernandéz.


Skupina Mediterian byla založena roku 2000 a na počátku roku 2001 odehráli první koncert. O několik let později (2004) odešel tehdejší zpěvák a kapela začíná spolupracovat s Francescem Hernandézem a z české party hudebníků se stává sestava mezinárodní.


Francesco Hernandéz pochází z Kuby. Již od dětství se věnoval hře na kytaru, zpěvu a částečně i hře na klavír. Hudební vědomosti získával u předních kubánských hudebníků (známých z projektu Buena Vista Social Club). Hudební zázemí nacházel i ve své rodině.


Mediterian jsou z těch umělců, kteří před natáčením desek dávají přednost živému koncertování. Na jejich webových stránkách je možnost poslechnout si pár písniček. Na R.E.S. jsme Mediterian měli možnost slyšet poprvé vloni. Byl to parádní zážitek plný energie, takže se máme určitě na co těšit!


Složení: Francesco Hernandéz - zpěv, kytara; Vlasta Vorda - kytara, zpěv; Míra Starý – kytara; Martin Klimeš - basa, zpěv; Michal Cába - bicí souprava, bonga


Web: http://www.mediterian-latino.com/