Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Ozbrojený lupič přepadl čerpací stanici ve Cvikově

Archiv

Pachatel nikoho nezranil. V Libereckém kraji letos policisté informovali už o čtyřech loupežích v čerpacích stanicích. Dvě se odehrály na Českolipsku a dvě na Semilsku. Zatím se nepodařilo vypátrat ani jednoho pachatele.


"Pumpu s nepřetržitým provozem v Komenského ulici ve Cvikově přepadl neznámý lupič v sobotu ve 02:45," řekla dnes mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. V únoru vyloupili na Českolipsku dva muži čerpací stanici v Doksech. Policisté získali z bezpečnostní kamery jejich snímky a vědí také, v jakém autě zločinci odjeli. Jeden z pachatelů přiložil 10. února odpoledne pracovnici pumpy zezadu na krk pistoli.


Minulý čtvrtek před 20:00 vystřelil neznámý zločinec do prodejny čerpací stanice v Tatobitech na Semilsku. Pumpa již byla zamčená, pokladní nechtěl lupiče pustit dovnitř a přivolal policisty. Pachatel měl na hlavě masku, kulka z jeho zbraně prošla dvojitým sklem čerpací stanice a vnikla do chladničky na nápoje. Odlehlá pumpa v Tatobitech se stala terčem ozbrojeného útoku už několikrát. Loni v červnu ji přepadli dva muži s nožem a slzným plynem. Čerpadlář jim odevzdal tržbu a vyvázl bez zranění.


Koncem ledna vyloupili neznámí zločinci čerpací stanici v centru Turnova. Jeden z nich vyhrožoval v noci obsluze pistolí a přinutil ji k vydání tržby. Druhý pachatel hlídal u dveří.


Lupičům hrozí dva roky až deset let vězení. Z přepadených čerpacích stanic nemizí většinou s příliš velkou kořistí, protože v pokladnách nenechává personál z bezpečnostních důvodů příliš mnoho peněz. Loni skončila tragicky loupež v čerpací stanici v Liberci-Růžodole. V listopadu tam zatím nevypátraný muž zastřelil pokladníka.