Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Oprava hudebního pavilonu

Archiv

V rámci této opravy jsou rekonstruovány všechny kovové prvky, bude doplněno chybějící ozdobné kovové zábradlí, opravena celá střecha včetně okapů, dále dojde k úpravě a oživení kamenného soklu a dlažby ve vnitřním prostoru tohoto hudebního pavilonu. Veškeré práce spojené s opravou jsou vedeny ve stávajícím duchu stavby. Aby byl parku vrácen důstojný vzhled, dojde navíc také po dohodě s technickým odborem MěÚ k vyčištění stávajícího dlážděného prostranství mezi hudebním pavilonem a Mohauptovou kašnou.


 V dalších etapách, se kterými se počítá v průběhu příštího roku, se v rámci revitalizace městského parku počítá například s vyčištěním a následnou opravou Mohauptovy kašny. Dále se bude pokračovat v rekonstrukci celého vodního systému parku spolu s obnovením vodních ploch. Rekonstrukce hudebního pavilonu, kterou provádí firma KN-Stav Česká Lípa, si vyžádá náklady ve výši cca 1 mil. Kč.


„Opravená stavba bude slavnostně předána u příležitosti oslav státního svátku 28. října,“ upozornila starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.