Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Obžalovaný z prodeje drog nechodí k soudu

Archiv

Kopecký se na poslední chvíli omlouvá nemocemi. Soudkyně Olga Fričová ho však podezřívá z toho, že zdravotní problémy předstírá, aby se vyhnul trestu.


"Neschopenku od lékaře poslal Kopecký po svém advokátovi i dnes," řekla Fričová.


K vynesení rozsudku přitom schází jen jedna svědecká výpověď. Kopecký se pro nemoc omluvil poprvé v říjnu 2003 - necelé tři měsíce poté, co proces s ním začal. Jak se hlavní líčení chýlilo ke konci, neschopenek přibývalo. U lékaře, kam Kopecký chodí, Fričová ještě ověří, jak vážně je obžalovaný nemocný.


"Pokud nepůjde o těžké dlouhodobé onemocnění, okolnosti mě zřejmě donutí, abych na Kopeckého vydala zatykač a uvalila na něj vazbu. Bez osobní přítomnosti obžalovaného se totiž proces skončit nemůže," řekla Fričová.


Kopecký u soudu v minulosti chyběl nejen kvůli nemocem, ale nedostavil se také zcela bez vysvětlení. Kopecký podle spisu získal při obchodech s pervitinem přes 370.000 korun a kupovala ho od něj i dvanáctiletá dívka. Prodej drog však popírá. Jde o pomstu nebo o omyl, tvrdil o výpovědích svědků na policii. Řada z nich pak při hlavním líčení uvedla, že ho jako dealera nepoznává. Jak stojí v obžalobě, Kopecký dvanáctileté dívce první dávku pervitinu píchnul do žíly sám. V době, kdy dívce chyběly na drogu peníze, jí navíc dal jeden gram pervitinu výměnou za soulož.


"Také ona při hlavním líčení vypověděla, že Kopecký není člověk, od něhož dostávala drogy. Policistům však dříve říkala opak," uvedla Fričová.