Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

OBI otevřel novou prodejnu v České Lípě

Archiv

„Na venkovním pódiu budou v prvních čtyřech dnech po otevření probíhat předváděcí akce našich dodavatelů, velmi zajímavá a u našich zákazníků oblíbená dřevosochařská show s ukázkami práce s motorovou pilou nebo kutilské soutěže o hodnotné ceny. Prvních 10 000 zákazníků dostane jako dárek skládací metr nebo plastové vědro – a to ještě není zdaleka všechno,“ popisuje program marketingová manažerka OBI Zlata Ulrichová.


„V České Lípě může jeden zákazník vyhrát automobil Peugeot 207 v oranžové metalíze. Stačí jen správně uhádnout, kolik přijde do nového hobbymarketu v období 28. 6. – 31.7. 2006 platících zákazníků, a ponechat si účtenku z OBI.“


OBI, specialista na potřeby pro dům, stavbu, zahradu a dílnu, očekává v průběhu prvního dne návštěvu více než 5 000 zákazníků. Zákazníci mají OBI dlouhodobě v oblibě.


Společnost OBI působí na českém trhu už více než jedenáct let a v České Lípě otevírá již svůj dvacátý první obchod. O popularitě řetězce ovšem nesvědčí jenom počet prodejen, ale například i úspěchy v rámci ocenění Obchodníka roku. OBI získalo toto prestižní vyznamenání potřetí v řadě v kategorii Hobbymarket roku. Sami zákazníci mu pak poprvé přidělili i ocenění nejvyšší - Obchodník roku 2005 napříč všemi kategoriemi.


„Zákazníky podle našich zkušeností nejvíce zajímá pestrost nabídky a schopnost personálu poradit. Naším hlavním cílem je dlouhodobě splňovat tato kritéria ve stávajících i nově otevřených hobbymarketech.,“ zdůvodňuje popularitu OBI Zlata Ulrichová.


OBI si pro svůj nejnovější hobbymarket v ČR vybralo Českou Lípu z několika důvodů: rozhodovala velikost města, zajímavé spádové oblasti a také kupní síla obyvatelstva. Přítomnost OBI v České Lípě jeho obyvatelům prospěje. Zákazníci se mohou těšit na širokou nabídku zboží a profesionální služby. Ze sociálního hlediska bude otevření nové prodejny rovněž prospěšné. Pracovní příležitosti zde nalezne zhruba 75 lidí, čímž hobbymarket přispěje ke snížení nezaměstnanosti v regionu.


Nová prodejna leží po pravé straně komunikace při výjezdu z České Lípy, směr Nový Bor. OBI – Česká Lípa je součástí nákupního centra společně se Sparem a Obchodní pasáží. Přístup do prodejny je zajištěn zapojovacími body. Ze spodní části světelnou křižovatkou a z horní části kruhovým objezdem. Zákazníci mohou využít autobus, který je dopraví přímo k parkovišti obchodního centra, ze strany OBI. Ti, kteří použijí vlastní automobil, mohou využít nové komunikace a rozlehlých parkovišť na úrovni prodejních ploch, ale také pod prodejnou Sparu. Spojení krytých parkovišť s prodejní plochou je zajištěno pojezdovými chodníky. V případě dobré průjezdnosti netrvá cesta z centra města autem déle než pět minut.


Na prodejní ploše o rozloze 6 947 m2 se zákazníci snadno zorientují díky tradičně přehlednému umístění zboží. Například oddělení s veškerým příslušenstvím a vybavením pro zahrádkáře, najdete ve velké, prosklené zimní zahradě.


„A nejen to, oddělení má i svou rozsáhlou venkovní část,“ dodává Zlata Ulrichová.


Novinkou v hobbymarketu OBI je nový orientační systém, včetně tzv. shop in shop systému. Jednotlivá oddělení v marketu jsou barevně označena a zákazník se tak v prodejně velmi jednoduše orientuje. Celková velikost prodejní plochy řadí nový hobbymarket v porovnání s ostatními prodejnami OBI mezi středně velké markety.