Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

O prázdninách přibudou v Lípě opravené chodníky

Archiv

Dle harmonogramu plošných oprav chodníků pro rok 2005 je v současné době realizována pokládka zámkové dlažby v ulici ČSA v České Lípě. Stavbu provádí firma Dopravní stavby Česká Lípa, s.r.o., částka na opravu chodníku je rozpočtována na cca 1 100 000,- Kč. Stavba samotného chodníku bude dokončena v druhém prázdninovém týdnu měsíce srpna. „Zbývá ještě upravit přechod u tamní „Večerky“, dokončení této etapy se předpokládá na konci měsíce srpna,“ upřesnil vedoucí odboru dopravy František Ondřej.


Zámková dlažba byla rovněž položena v ulici Roháče z Dubé, od křižovatky s ulicí Mikovcovou po křižovatku s ulicí Klášterní. Tato oprava byla provedena mimo stanovený plán. Povrch tohoto chodníku byl však již natolik narušen, že nebylo možné provést pouze opravy lokální. Zámková dlažba pak byla vybrána na základě doporučení památkové péče.


V srpnu bude také dokončena plošná oprava chodníku v ulici Nebeského. Zde byl použit převážně asfaltobetonový povrch. V prví polovině roku již byly provedeny plošné opravy části chodníků Arbesova, Pivovarská (část levá k mostu), Eliášova u základní školy. Na všechny tyto opravy byl rovněž využit asfaltobeton.