Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Novinky v informačním středisku v Krásné Lípě

Archiv

„Naše všechna informační střediska jsou otevřena již od dubna, ale největší návštěvnost očekáváme právě v letních měsících. Proto jsme pro návštěvníky tohoto regionu i místní připravili řadu novinek, které je blíže seznámí s tímto jedinečným regionem“, vysvětluje Barbora Laštůvková z obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko a dodává: „Všechny příznivce Českého Švýcarska zveme do našeho informačního střediska v Krásné Lípě, které je otevřeno denně a kde bude do 14. července probíhat: Výstava velkoformátových fotografií Českého Švýcarska. V galerii jsou právě nyní k vidění velkoformátové fotografie krajiny Českého Švýcarska autorů Zdeňka Patzelta a Václava Sojky, jež jsou zásadně obměněné oproti již konaným výstavám. Vystavené fotografie je možno si zakoupit v podobě obrazů a i v elektronickém zpracování za příjemné ceny.“


Dále nabízíme několik knižních novinek:


České Švýcarsko na nejstarších fotografiích. Jedná se černobílou 175 stránkovou publikaci ve třech jazykových mutacích obsahující nejstarší záběry z širšího regionu Českého Švýcarska. Bohatý doprovodný text, úžasné fotografie zachycující kaňon Labe, Hřensko, jak si ho nikdo z nás už nepamatuje, dokonce i chaty na Tokáni v původních vyobrazeních, a mnoho dalších míst neméně zajímavých. Cena 369,- Kč.


Naprostá novinka na trhu. Ústecký kraj panoramatický je nově vydaná publikace s fotografiemi Ludmily Hájkové, již vydal krajský úřad Ústí nad Labem. Tato graficky velmi zajímavě podaná publikace vyhrála 1. místo v kategorii Reprezentační publikace na 10. ročníku národní soutěžní přehlídky propagačních materiálů Tourpropag v Písku. Na nevšedních panoramatických záběrech se Vám komplexně představí Ústecký kraj, včetně Krásné Lípy a Českého Švýcarska. Každý si přijde na své, neboť náš kraj je hodně rozmanitý a nabízí nejrůznější typy přírodních i kulturních hodnot. Cena 375,- Kč.


Toulavá kamera II je pokračování úspěšné knihy se stejným názvem, která vychází z oblíbeného televizního pořadu. Druhé vydání je s vylepšenou přehlednější strukturou, mapkami a hlavně novými tipy na výlety po České republice. Cena 269,- Kč.


Kromě těchto novinek nabízí informační středisko i řadu dalších tradičních turistických map, průvodců a suvenýrů. Těšíme se na Vaši návštěvu. Otevírací doba v Informačních střediscích NP ČŠ 2006/07


1. duben – 5. listopad IS Krásná Lípa


ne – čt 8:30 – 12:00 12:30 – 17:00


pá – so 9:30 – 12:00 12:30 – 18:00


8. duben – 5. listopad IS Jetřichovice, IS Dolní Chřibská-Saula


denně (neděle i svátky) 9:30 – 12:00 12:30 – 18:00


Aktivity v souvislosti s Ekoporadnou a průvodcovskými službami jsou uskutečňovány v rámci projektů „Ochrana a rozvoj Českého Švýcarska“, „Informačně-vzdělávací systém v CHÚ Českého Švýcarska“ prostřednictvím programů Transition Facility a Operačního programu rozvoje lidských zdrojů (OPRLZ), které jsou spolufinancovány ze zdrojů EU- Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.