Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Nové sdružení se prezentovalo na Regiontour

Archiv

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech se koná pravidelně počátkem kalendářního roku na brněnském výstavišti. Letošní již 16. ročník probíhá od 12. do 15. ledna. Slavnostního zahájení, kterého se v Brně 12. ledna v 10:00 hodin ujal Radko Martínek, ministr pro místní rozvoj a ředitel agentury Czech tourism Rostislav Vondruška, se za Českou Lípu zúčastnil místostarosta Jan Stejskal, který je zároveň předsedou již zmiňovaného sdružení. Stánek Sdružení Českolipska poté otevřel hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a královéhradecký hejtman Ing. Pavel Bradík.


Stánek je v letošním roce v rámci Českého severu společně s Libereckým kraje, s Krkonošemi a Českým rájem. V pátek a v sobotu zde poté pracovnice Městského informačního centra představí Českou Lípu domácím i zahraničním návštěvníkům, a to prostřednictvím nejnovějších propagačních materiálů jak o městě Česká Lípa, tak o nejbližším okolí. Materiály v podobě letáků, skládanek či informačních brožur jsou převážně zpracovány ve dvou či třech jazykových mutacích.


„Největší zájem je každoročně o mapy, přehled ubytovacích kapacit a o kapesní kalendáříky,“ upřesnil místostarosta Jan Stejskal.


Veletrh Regiontour je největší prezentací průmyslu cestovního ruchu na regiony ve střední Evropě, je zde představena komplexní přehlídka regionů a turistických oblastí ČR, zahraničních regionů, cestovních kanceláří a agentur a neposlední řadě také zahraničních turistických centrál.


 „V průběhu veletrhu probíhá navíc odborný doprovodný program, a to ať již v podobě přednášek, workshopů, seminářů a tiskových konferencí,“ dokončuje Jan Stejskal.