Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Njorek - potřetí v Lípě

Archiv

Legendární postavou této skupiny jsou Jaroslav „Olin“ Nejezchleba-violoncello a zpěv, dále pak Michal Müller-citera a zpěv a Stanislav Barek – kytara a zpěv.


Hlavní myšlenkou vzniku skupiny bylo zúročení zkušeností Jaroslava Nejezchleby z období adolescentního věku, kdy byl členem cimbálové muziky "Písečan". Neodmyslitelný člen skupin Marsyas a E.t.c. zpíval moravské písničky na různých večírcích a po hospodách. Tyto písničky se staly základem repertoáru skupiny. Všichni tři mají blízko k blues a rocku, proto nejsou skladby interpretovány v původní podobě, ale dle hudebního cítění muzikantů samotných. Prolínáním rozdílných hudebních stylů vznikají písničky s etnickými kořeny, které nejsou tak obvyklé na české (tedy ani na světové) hudební scéně. Na rozdíl od jiných skupin tohoto zaměření hraje skupina akusticky. Repertoár doplňují i písničky jiných národů a také skladby vlastní.


Vstupenky na tento koncert si můžete zakoupit v předprodeji v pokladně KD Crystal za cenu 80,- Kč nebo si je zarezervovat na tel. čísle 487 523 127.