Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Na Českolipsku se srazil vlak s autem, muž je vážně zraněný

Archiv

V autě utrpěl středně těžké zranění muž a vrtulník ho přepravil do nemocnice v Liberci. ČTK to řekla krajská mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová.


Nehoda přerušila dopravu na trati mezi Libercem a Českou Lípu na více než tři hodiny. Muž doplatil na srážku s vlakem zraněním hrudníku, břicha a otřesem mozku. Po nehodě byl při vědomí. V autě jeli ještě žena a dítě. "Dítě bylo v dětské sedačce a nemělo viditelnější zranění. Sanitka ho ale pro jistotu převezla na vyšetření na dětské oddělení nemocnice v Liberci," dodala Fejfarová.


Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly se havárie odehrála zhruba ve 13:45 mezi Rynolticemi a Jablonným v Podještědí, kudy prochází železnice z Liberce do České Lípy. "Uzavřenou trať jsme otevřeli okolo 17:00. Náhradní dopravu zajišťovaly autobusy. Přejezd chrání výstražná světelná a zvuková signalizace a před havárií fungovala," uvedl Kubala. Autem cestovali Asiaté. Na jejich vozidla vznikla škoda přibližně 150.000 korun, na vlaku asi 30.000 korun.


Fejfarová konstatovala, že na Českolipsku vyjížděla záchranná služba během dneška již k druhé závažné nehodě. Dopoledne se v Oboře u Doks střetl s osobním autem motocyklista a těžce si zranil nohu.