Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Na Českolipsko dorazilo asi padesát fanoušků techna

Archiv

Po zásahu pořádkových jednotek se skupina příznivců hudby techno rozešla, řekla dnes  Helena Pikalová ze severočeské policejní zprávy v Ústí nad Labem.


"Na pozemcích, které patří obci Tuhaň, mladí lidé rozmístili směrové tabule na místa, kde se CzechTek 2005 měl konat," uvedla Pikalová.


Policisty požádal o pomoc tuhaňský starosta Andrej Karcub a jejich zákrok se obešel bez zranění.


Podle operačního důstojníka českolipské policie se dnes ráno v okolí Domašic neobjevili žádní příznivci techno a vládl tam klid. Policisté přesto situaci v okolí Domašic stále monitorují. Zprávy, že se tam CzechTek přesune ze západních Čech se totiž objevily na internetu. V oblasti kolem Tuhaně poblíž Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko leží dvě velké volné louky, jichž by fanoušci techna mohli využít.


"Na Českolipsko jsme nasadili několik pořádkových jednotek a zůstanou tam po celý víkend. Spolupracují s celníky, s hasiči, s hygieniky i s lesníky," shrnula Pikalová.


Největší taneční party v zemi, CzechTek 2005, se letos koná na louce v Mlýnci na Tachovsku. Policisté se v pátek účastníkům v uspořádání akce snažili zabránili, lidé však večer na louku přišli pěšky a spustili produkci z několika aparatur. Dnes ráno byly na místě stovky, možná i tisíce lidí.