Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Muzejní noc v České Lípě

Archiv

V letošním roce si touto akcí připomeneme 380. výročí založení augustiniánského kláštera. Výjimečnost letošního ročníku podtrhne křest nově vydaného Průvodce klášterní zahradou. Na vydání se z velké části podílela ekoporadna ORSEJ při VMG, která je také spolupořadatelem celé akce.


Noční atmosféru kláštera a prohlídku muzejních expozic umocní kulturní program, setkání s historickými postavami z dějin kláštera, ukázky tradičních řemesel i bohaté občerstvení. Pestrý kulturní program bude probíhat v celém areálu muzea včetně galerie, ambitu, Lorety, kaple. Návštěvníkům nabídneme hudební představení bluegrassové skupiny The lusatian Grass, ohňová a šermířská vystoupení skupiny Hagor a Rytířů lužických hvozdů, vystoupení loutkového divadla Městské knihovny v České Lípě, vystoupení dětí z DDaM Libertin.


Kouzlo noci umocní doprovodná vystoupení hudebníku ze ZUŠ Česká Lípa.


V tento slavnostní večer je vstup do muzea zdarma. IV.Muzejní noc v České Lípě je pořádána ve spolupráci s ekoporadnou ORSEJ, Základní uměleckou školou v České Lípě, Domem dětí a mládeže Libertin v České Lípě a za podpory Soukromého pivovaru Svijany.