Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Miroslav Donutil: "Cestou necestou"

Archiv

Z množství rolí, které ztvárnil ve filmu, divadle, v televizi, v seriálech, inscenacích a pohádkách vzpomeňme alespoň na  dnes už kultovní filmy Černi baroni a Tankový prapor nebo Pelíšky, Pasti, pasti pastičky... nebo Goldoniho hru Sluha dvou pánů, kde v roli Truffaldina na scéně pražského Národního divadla doslova exceluje.


Herec, humorista a zpěvák Miroslav Donutil se těší už řadu let obrovské popularitě u takřka všech věkových kategorií. Ať už je to díky jeho nespornému vypravěčskému talentu nebo bravurnímu  zvládnutí kultovních postav.


Miroslav Donutil, patří k předním českým televizním bavičům. Ve svém životě prožil to, co každý druhý herec (střední škola, vysoká, práce v divadlech, ve filmu, v televizi, umělecké zájezdy…), ale na rozdíl od jiných se dívá na lidi a události okolo trochu jinýma očima. Především očima bystrého pozorovatele, ironika, komika, baviče a samozřejmě i kamaráda. Posléze začal své životní příběhy, historky, postřehy, glosy a zážitky vyprávět. Velmi originálně, velmi citlivě, velmi inspirativně - a vždy s pověstným humorným espritem, který je nezaměnitelný. Proto se můžete v KD Crystal v České Lípě opět těšit na  gejzír historek z jeho hereckého života.


Miroslav Donutil patří k lidem, jejichž společnost je vždy vítána. Rozdává humor, optimismus, dobrou náladu. A to skutečně není málo. Jeho diář je popsaný na dlouhou dobu dopředu a volného času si užije opravdu jen velmi málo.