Dnes je 05. 10. 2024
svátek má Eliška

Město Česká Lípa rozdává karty

Archiv

Podle informací mluvčí českolipské radnice Markéty Aulové město Česká Lípa vypíše výběrové řízení na zajištění úplné správy bytových a nebytových jednotek v majetku města. Schválili to na svém včerejším jednání radní města Česká Lípa poté, co byly v říjnu letošního roku současné smlouvy jednotlivým realitním kancelářím vypovězeny. Konkrétní podmínky výběrového řízení bude rada projednávat 17. prosince 2003.


Rada města rovněž  schválila podmínky k veřejné obchodní soutěži na svoz a nakládání s komunální odpadem. Firmy, které budou mít zájem svážet od roku 2005 v  České Lípě odpad, musí mimo jiné prokázat kvalifikační předpoklady, doložit reference o dosud realizovaných zakázkách v posledních třech letech a přehled vlastních zařízení k odstranění odpadů či seznam subdodavatelů s uvedením jejich věcného podílu na zakázce. Podmínky pro řízení připravilo město ve spolupráci s konzultační firmou ISES s.r.o.


Radní České Lípy se rozhodli podpořit iniciativu obce Tachov týkající se problematiky dlouhodobě nezaměstnaných. Podle Tachova by možným řešením současné neutěšené situace v nezaměstnanosti byla úprava zákonných předpisů tak, aby občané nezaměstnaní déle než jeden rok měli nárok na hmotné zabezpečení v nezaměstnanosti a sociální dávky pouze v případě, že odpracují bezplatně v katastru příslušné obce pět po sobě následujících dnů. Radní zároveň pověřili starostu, aby za město Česká Lípa připojil k petici svůj podpis. Další zájemci, kteří budou chtít iniciativu rovněž podpořit, se mohou obrátit na sekretariát MÚ Česká Lípa, kde je petice uložena.