Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Liberecký kraj letos nabízí turistům slevy už na 200 místech

Archiv

Zvýhodnění mohou její držitelé získat na zhruba 200 místech v Jizerských horách, Českém ráji, Krkonoších, Máchově kraji, Lužických horách, Frýdlantsku a Českém Švýcarsku, řekla dnes ČTK Šárka Šolcová ze společnosti Compedium, která spravuje informační turistický server www.liberecky-kraj.cz/benefit.


Program BENEFIT představil Liberecký kraj loni v létě. Jeho cílem je přilákat turisty do regionu a motivovat je k větší návštěvnosti jednotlivých turistických cílů. Karta funguje na jednoduchém principu a je dostupná každému. Na rozdíl od některých jiných regionálních produktů je její platnost dlouhodobá a její cena více než symbolická. Návštěvníci ji mohou zakoupit za 35 korun na 60 místech, zejména v informačních centrech, ale i v některých hotelích a kempech nebo třeba na hradech. Karta platí až pro čtyři osoby a je přenosná.


"Lze ji letos uplatnit na více než 80 památkách a sportovištích a ve více než 200 hotelích, penzionech, chatách i restauracích," upřesnila Šolcová. Největší slevu podle podle ní nabízí liberecká botanická zahrada, která dospělému poskytne padesátiprocentní slevu. Levnější služby a vstupné zajistí i v oblíbeném libereckém zábavním Centru Babylon nebo v zoologické zahradě.


"Ojedinělý dárek pro držitele připravili na zřícenině hradu Rotštejn v Klokočských skalách, kde návštěvník získá unikátní dřevěnou pohlednici hradu," poznamenala Šolcová. Výrazné slevy může karta zajistit rodinám s dětmi třeba v areálu Šťastná země v Radvánovicích u Turnova nebo výletní areál v Pěnčíně s kozí farmou, výrobnou korálků a vyhlídkovým vláčkem. "Seznam míst, kde lze slevu uplatnit, najdou zájemci v databázi našeho turistického serveru," dodala Šolcová.


Liberecký kraj patří k nejnavštěvovanějším regionům v rámci České republiky. Podle Českého statistického úřadu se v něm loni ubytovalo téměř 802.500 turistů, což bylo o 4,5 procenta více než v roce předcházejícím. Návštěvnost přitom mohla být ještě vyšší, poznamenal ji ale závěr roku, kdy kvůli nedostatku sněhu přijelo méně lidí než v předchozích letech. Do kraje ale míří další tisíce lidí jen za jednodenními výlety.