Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Léto s Pryskem 2007

Archiv

Letošní ročník „Léta“ by měl zároveň upozornit na výročí 625 let od první písemné zmínky o obci Prysk.


Dne 4.8.2007 proběhne v kostele sv. Petra a Pavla v Horním Prysku koncert Tomáše Kočka & orchestru - předního představitele současné world music. Za své znamenité a v mnoha směrech nadčasové album Poplór, které se dokonce několik měsíců drželo v prestižní evropské hiparádě world music, si Tomáš Kočko získal úctu domácích i zahraničních odborníků a veřejnosti. I z tohoto důvodu získal Tomáš Kočko zaslouženě cenu Anděl 2006 v kategorii world music. Tam, kde se kdysi po spolupráci s Hradišťanem a Zuzanou Homolovou Vlasta Redl zastavil, Tomáš Kočko pokračuje. A míří ještě dál. Moravskou lidovou hudbu uvádí do nových, často šokujících souvislostí, aniž by jen na okamžik zapochyboval, že na to má shůry požehnáno, že to vyvěrá z její podstaty a historie. Začátek koncertu je od 20.00 hod.


Vstupné je dobrovolné. Koncert proběhne v nadčasovém prostoru krásného barokního kostela sv. Petra a Pavla. Pořadatelé pouze upozorňují, že s ohledem na probíhající rekonstrukci kostela bude počet diváků omezen.


Další akcí, která stojí za pozornost, bude koncert Alikvotního sboru Spektrum. Koncert se bude konat dne 16.8.2007 od 20.00 hod opět v kostele sv. Petra a Pavla v Horním Prysku.


Vyvrcholením celého „Léta s Pryskem 2007“ jistě bude kulturní program, který je připraven na sobotu dne 18.8.2007. Program bude soustředěn do okolí areálu požární nádrže v Horním Prysku. Začátek je naplánován na 13 hodin. Pro malé a velké návštěvníky je připraveno divadelní představení souboru Rolnička, vystoupení šermířské skupiny, výstava obrazů a fotografií v kostele sv. Petra a Pavla, čajovna, stánkový prodej atd.


Od 21.00 hod. pak proběhne na sále Obecního úřadu Prysk koncert skupiny Blue Effect Radima Hladíka, United Heads a skupiny SWAYAMBU. Vstupenky jsou v předprodeji od srpna v kanceláři OÚ Prysk za 130,- Kč, na místě budou prodávány za 150,- Kč. Pozvánky na další kulturní akce naleznete na stránkách obce www.prysk.cz a na stránkách sdružení www.czi.cz/sdruzeniprysk.


Lukáš Ondráček – místopředseda výboru Sdružení na záchranu kostela sv. Petra a Pavla