Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Květy Obří broskve

Archiv

A teď navíc společně vyjíždějí na miniturné nazvané Květy Obří broskve.
Společně se objeví


18. 12. od 19:00 v Gotickém dvojčeti v Úštěku
19. 12. ve stejnou dobu v klubu Progres v České Lípě


Květy vydaly 12. října 2009 novou desku Myjau, kterou v Úštěku a České Lípě představí poprvé. Kapela vznikla před devíti lety a je jednou z nejdůležitějších skupin brněnské alternativní scény. Album Kocourek a horečka (2006) bylo oceněno cenou Anděl v kategorii Alternativní a nezávislá scéna.


Obří broskev vznikla v České Lípě v roce 1994. Pořádně o sobě ale dala vědět až v roce 2004 debutovou deskou Vybrané scény z dětského snu a v roce 2008 ceněným albem Potápěči. Sami o sobě tvrdí, že hrají alternativní pop, a nejspíš to tak je.


“Každou z kapel sice poslouchají jiní posluchači,” říká Canny, zpěvák Obří broskve. “Myslíme si, že si naši fanoušci Květy zamilují. A lidi, co mají rádi Květy, by zase mohla bavit Broskev. Jsem přesvědčený o tom, že ty naše světy jsou kompatibilní, i když na první pohled vypadají různě.”


Pokud chcete na chvilku vyklouznout z předvánočního stresu a zajímají vás nevšední a originální zážitky, určitě si nenechte koncerty Květů a Obří broskve ujít.


Turné Květy Obří broskve podpořila Nadace život umělce, Společnost pro obnovu památek Úštěcka, klub Progres, město Česká Lípa a Rádio 1.