Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Koncerty populární hudby pro základní školy

Archiv

Na pódiu místního kina se přestaví téměř padesátka účinkujících, pěvecký sbor Mládí a Školní pěvecký sbor pod vedením sbormistryň Michaely Vyhnánkové a Evy Zemanové, Přípravný Big band a Big band ZUŠ Česká Lípa, umělečtí vedoucí Josef Pelz a Aleš Jungman, Dechový komorní soubor ZUŠ Česká Lípa s dirigentem Pavlem Hricem a sólisté hudebního oddělení školy. Hostem koncertu budou tanečníci z taneční školy Duha pod vedením tanečního mistra Karla Řídela a Flétničkový soubor ZŠ Skalice.


Jak uvádějí organizátorky a průvodkyně celého koncertu Michaela Vyhnánková a Eva Zemanová, program vystoupení je sestaven ze slavných filmových a muzikálových melodií. A jak si tyto melodie a písně z filmů a pohádek pamatují mladí posluchači? To ukáže zábavný kvíz, který je pro ně připraven a na ty nejlepší čeká sladká odměna.


O týden později, ve středu 16. listopadu se Koncert populární hudby představí žákům základních škol v České Lípě. Vystoupení se uskuteční od 10 a 11 hodin ve velkém sále ZUŠ a kromě koncertu si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu žáků výtvarného ateliéru Mgr. Aleny Skokanové. Kromě listopadových výchovných koncertů pro základní školy se stal již tradicí Podzimní koncert žáků ZUŠ, na kterém se představí mladí umělci hudebního oddělení školy. Koncert se koná ve čtvrtek 10. listopadu v 17 hodin ve velkém sále ZUŠ.